Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον Λ.Παπαδήμο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συνάντηση με τους επικεφαλής κλιμακίου της τρόικας έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος υποδέχτηκε στο Μέγαρο, γύρω στις 7,  τους κκ M. Mors της ΕΕ, K. Mazouch της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και P. Thomsen του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κουβεντούλα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Νωρίτερα, με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος της συνάντησης ήταν να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Γ. Ζανιάς.

Το Σάββατο σειρά έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 11:30 το πρωί, στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Το επιτελείο της τρόικας θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, αύριο το πρωί στις 10.30, στο γραφείο του στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε