Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ήταν να μην εμφανισθεί! Τσακαλώτος: «Ούτε η συγχωρεμένη μανούλα μου δεν θα έλεγε ότι έκανε μαύρα μάτια να με δει»

Ήταν να μην εμφανισθεί! Τσακαλώτος: «Ούτε η συγχωρεμένη μανούλα μου δεν θα έλεγε ότι έκανε μαύρα μάτια να με δει»

Με ευφυολογήματα και σκωπτικά σχόλια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανταπάντησε στην κριτική της Αντιπολίτευσης μετά τον κύκλο αντιπαράθεσης που ακολούθησε στην Ολομέλεια της Βουλής από την αρχική του παρέμβαση.

«Άκουσα – είπε- από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά ότι έχει κάνει “μαύρα μάτια” να με δει από την ημέρα που υπήρξε η συμφωνία στο Eurogroup… Μα η συμφωνία έγινε το βράδυ της Δευτέρας και σήμερα δύο ημέρες μετά είμαι εδώ… Ούτε η συχωρεμένη μανούλα μου δεν θα έλεγε ότι έκανε μαύρα μάτια να με δει… επειδή δεν με είδατε για μια ημέρα… Ας σοβαρευτούμε …»

Ο κ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δηλητηριώδες χιούμορ, απάντησε όμως και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια λέγοντας πως αρχικά μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ενός “déjà vu” όμως μετά όταν σας άκουσα να λέτε ότι επειδή αργήσατε να με δείτε μια ημέρα υπάρχει θέμα συνταγματικότητας και θυμήθηκα αυτό που άκουσα όταν ξύπνησα από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Αρη Πορτοσάλτε, που είπαν τα ίδια λόγια. Δεν ξέρω ποιος δίνει σε ποιον γραμμή, εσείς στον ΣΚΑΙ ή ο ΣΚΑΙ σ’ εσάς».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επίσης, δεν άφησε ασχολίαστες και τις αναφορές του Νίκου Δένδια σε ρητά του Μάρκ Τουέιν λέγοντας του πως «δεν ξέρω το τι θα καταφέρω στην διαπραγμάτευση αλλά είναι σίγουρο πως αναβαθμίζω τις λογοτεχνικές σας αναφορές και Τουέιν ξέρετε, Ντύλαν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, νωρίτερα, είχε απαντήσει στον υπουργό Οικονομικών με Ευκλείδη Τσακαλώτο θυμίζοντάς του μια σειρά δηλώσεων που είχε κάνει «για το τι καήκαμε εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο». Εσείς, είπε τα λέγατε αυτά και σήμερα ερχόσαστε και μας λέτε ότι «η ΝΔ υπέστη καταστροφή και όχι η χώρα! Θέλετε να σας θυμίσω τις κόκκινες γραμμές που βάζατε τίποτα από όλα αυτά που λέγατε εσείς και ο κ. Χουλιαράκης δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτά… Ποσοτική χαλάρωση που πάλι λέγατε δεν πήρατε. Το μόνο που πήρατε είναι να έρθουν στην Αθήνα οι τροϊκανοί που όμως ήταν εδώ και έφυγαν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στον υπουργό Οικονομικών πως ακούγοντάς του θυμήθηκε ένα ρητό του Μαρκ Τουέιν που λέει ξέρετε «ποια είναι η διαφορά της γάτας από το ψέμα; Η γάτα έχει 9 ζωές». Ο κ. Νίκος Δένδιας ζήτησε από τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να προσδιορίσει το χρόνο που θα επέλθει η συμφωνία με τους Θεσμούς που επιστρέφουν στην Αθήνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από την πλευρά του είπε στον υπουργό Οικονομικών πως πανηγυρίζεται για το μετά το 2019, αλλά ποιος ζει και ποιος πεθαίνει εως τότε… Τα δώσατε όλα για να επιστρέψει η τρόικα και χωρίς να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και χωρίς ούτε καν να πάρετε την χαλάρωση ή μέτρα για το Χρέος… αποδεχθήκατε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα όπως και προληπτική λήψη μέτρων παρ όλο που λέγατε πως αυτό είναι αντισυνταγματικό… Και για νατα καλύψετε αυτά, έχετε βάλει μπροστά την κυβερνητική προπαγάνδα περί κανενός νέου μέτρου και μας απαντάτε με αστεία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είπς πως υπογράφετε ότι σας φέρνουν… αυτό που μάθαμε είναι ότι τα βατράχια την πληρώνουν όχι μόνο όταν τσακώνονται τα βουβάλια αλλά και όταν ακόμα συμφωνούν…. εμείς ήμασταν σίγουροι, και σας το είχαμε πει, ότι θα κλείνατε την αξιολόγηση γιατί υπογράφετε ότι σας φέρνουν… αλλά αυτά είναι μια ακόμα αγχόνη για το λαό..

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σχολίασε και εκείνος δηκτικά πως αυτόςπου «εξαφανίσθηκε δεν είναι ο Τσακαλώτος αλλά το λαϊκό εισόδημα με τις νέες σας συμφωνίες. Πουλάτε το παραμύθι των αντισταθμιστικών όπως και όταν μιλάγατε για παράλληλο πρόγραμμα… Αλήθεια, σε ποιους τα λέτε αυτά;Βγήτε και πείτε την αλήθεια στο λαό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε