Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καμμένος: Σαμαράς- Βενιζέλος επέδειξαν αλαζονεία της εξουσίας

Καμμένος: Σαμαράς- Βενιζέλος επέδειξαν αλαζονεία της εξουσίας

Το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε ως υπεύθυνους για το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά επιδίωξε τις νέες εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός.

Σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Καμμένος είπε ότι έκανε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, καταθέτοντας τις επτά προτάσεις του, επί των οποίων ζήτησε την στήριξη των υπολοίπων κομμάτων, ενώ πρότεινε επίσης να συζητηθούν και τα εθνικά θέματα, με πρώτο αυτό της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συζητηθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ, ενώ ζήτησε να υπάρξει και πάγωμα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο προκειμένου, όπως είπε, να πάρει ανάσα ο λαός που δέχεται όπως είπε επίθεση εκβιασμού από τους δανειστές του.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν», ενώ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε στα περισσότερα σημεία που πρότεινε εκτός της διαγραφής του χρέους και της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς είπε ότι ουσιαστικά θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας», ενώ είπε ότι υπήρξαν σημεία με τα οποία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι κ.κ. Τσίπρας και Κουβέλης.

«Καταθέσαμε έναν οδικό χάρτη για το πως θα μπορέσει να γίνει εφικτό το σχέδιό μας και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού για να καταγγείλουμε την δανειακή σύμβαση χρειάζονται 180 βουλευτές. Τα δυο κόμματα μπλόκαραν τις προτάσεις μας. Υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου και όχι του λαού», είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι το κόμμα του κατέθεσε ξεκάθαρες προτάσεις και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα, λέγοντας πάντα την αλήθεια.

«Δυστυχώς πάμε σε προεκλογική περίοδο και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ζει με τις απειλές της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών, και αν θέλει να συνεχίσουν ο κ. Φούχτε και ο κ. Ράιχενμπαχ να είναι κυβερνήτες του τόπου μας, ή θέλει μια Ελλάδα ελεύθερη που με σκληρή δουλειά θα προχωρήσει στο αύριο, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αλλάξει απόψεις, κάτω από καμία πίεση.

Διαβάστε

Ν.Δ. “Θα γελάσει και ο κάθε Καμμένος”

“Τα σπάσανε” και πάμε σε εκλογές – Αύριο ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε