Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κατηγορηματικός Σπίρτζης: “Δεν απαξιώνεται και δεν ιδιωτικοποιείται η ΣΤΑΣΥ” [vid]

Φωτογραφία από Live News
Φωτογραφία από Live News

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης ή απαξίωσης του ρόλου της ΣΤΑΣΥ, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο υπουργός νωρίτερα κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση σε σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία, όπως είπε, τα καθαρά έσοδα από εμπορικές και διαφημιστικές δραστηριότητες θα εγγράφονται ως έσοδα στον προϋπολογισμό της ΣΤΑΣΥ.

Επίσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 23.02.2017, ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε στοιχεία για τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών της ΣΤΑΣΥ από αυτές τις δραστηριότητες. Όπως ειδικότερα ανέφερε, για την αίθουσα του Συντάγματος, το μέγιστο ποσό την τελευταία πενταετία που έχει συλλεχθεί είναι 1.200.000 ευρώ, το 2013 ήταν μόλις 520.000 ευρώ, το 2014 ήταν 857.000 ευρώ και φέτος με μια καλύτερη διαχείριση είναι 1.018.000 ευρώ, «αλλά αυτό αντιστοιχεί σε ένα μικρό ή μεσαίο κατάστημα της πλατείας Συντάγματος, πόσο μάλλον για το σταθμό του μετρό».

Μιλώντας λίγο αργότερα στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, στο Etv, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε: “Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται και οι ανησυχίες που μου έχουν εκφραστεί από το συνδικαλιστικό κίνημα της ΣΤΑΣΥ, πραγματικά δεν μπορώ να τις καταλάβω. Κανένας στόχος δεν υπάρχει, ούτε για την απαξίωση της ΣΤΑΣΥ, ούτε για τα έσοδά της, ούτε για να χαθούν θέσεις εργασίας και πόσω μάλλον για την ιδιωτικοποίησή της“.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην νομοτεχνική βελτίωση που προαναφέραμε, για να συμπληρώσει: “Αν συνεχίσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι χθες, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς“.

Δείτε την συνέντευξη του Χρήστους Σπίρτζη στον Νίκο Ευαγγελάτο

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε