Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κατσίκης: Να περιοριστεί το δικαίωμα φυγής των Σύρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πρόταση να περιοριστεί το δικαίωμα φυγής των Σύρων από την εμπόλεμη χώρα του, έφερε στο τραπέζι ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης.

Η πρόταση κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία μάλιστα του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Κώστας Κατσίκης, τόνισε συγκεκριμένα: “Θα μπορούσε το προσφυγικό να αντιμετωπισθεί από εκεί που άρχιζε. Δηλαδή, μέσα στην ίδια τη Συρία, όπου ναι μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, πλην όμως, οι εμπλεκόμενες μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, Αμερική, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, αν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί, εάν όχι να αποκλειστούν παντελώς από το δικαίωμα της φυγής, τουλάχιστον, να περιοριστούν σημαντικά, διότι παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

Ότι η Ελλάδα αποτέλεσε για αυτούς και αποτελεί χώρα διέλευσης προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τούτο σημαίνει, ότι εκείνο το οποίο τους προκαλεί την απόφαση να μεταβούν από τη Συρία προς άλλες χώρες, δεν είναι μόνο η διασφάλιση της ζωής τους, η προστασία της ζωής τους από έναν εμφύλιο πόλεμο, αλλά και η αναζήτηση καλύτερης επαγγελματικής τύχης.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε