Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κόκκινο” τηλέφωνο Αθήνας – Βρυξελλών για ακατάσχετο λογαριασμό και αυτοκαταγγελία

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτιά αναμένεται να πάρει το “κόκκινο” τηλέφωνο Αθήνας – Βρυξελλών. Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο κουαρτέτο και ειδικά τα τεχνικά κλιμάκια για τα νομοσχέδια της αυτοκαταγγελίας και του ακατάσχετου λογαριασμού, δεν πτοούν την κυβέρνηση.

Οι λόγοι που επικαλούνται κυβερνητικά στελέχη είναι τρεις:

– Το κλίμα των συζητήσεων είναι καλό, υπάρχει κατανόηση και διάθεση να βρεθούν λύσεις.

– Σε περίπτωση που οι διαφορές παραμείνουν μεγάλες και κινδυνεύουν με αποτυχία δύο ρυθμίσεις καθοριστικές για τα έσοδα του Δημοσίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, προωθώντας τις ρυθμίσεις στη Βουλή, όπως αποκάλυψε χθες το newsit.gr.

– Το “κόκκινο” τηλέφωνο μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί στο τέλος Αυγούστου, ώστε να αποτρέπονται οι κρίσεις και τα αδιέξοδα κατά τις αξιολογήσεις είναι έτοιμο για χρήση.

Στην ερώτηση του newsit.gr προς κυβερνητικό αξιωματούχο, πως τα τεχνικά κλιμάκια αντιτίθενται και μπλοκάρουν τα νομοσχέδια εδώ και πολύ καιρό και πως σήμερα κινδυνεύουν με ναυάγιο οι συζητήσεις των Τσακαλώτου, Αλεξιάδη και Πιτσιλή με το κουαρτέτο, η απάντηση ήταν «μην ξεχνάς και το “κόκκινο” τηλέφωνο. Αν στα χαμηλότερα επίπεδα δεν καταλαβαίνουν, υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτουν οι τεχνοκράτες πιο ψηλά».

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως την προώθηση των νομοσχεδίων για το πλαστικό χρήμα και τον ακατάσχετο λογαριασμό, καθώς και για την αυτοκαταγγελία του “μαύρου” χρήματος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, πράγμα που ερμηνεύεται και σημαίνει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην προώθηση των ρυθμίσεων ακόμα κι’ αν διαφωνεί το κουαρτέτο, γιατί όπως λένε με νόημα το καλό κλίμα και η κατανόηση των Βρυξελλών είναι στοιχεία ενισχυτικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε