Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κοντονής: Θα εξαιρεθούν βιαστές και δολοφόνοι από το νόμο Παρασκευόπουλου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την εξαίρεση των βιαστών και των καταδικασμένων για ανθρωποκτονίες από τον νόμο Παρασκευόπουλου με τις ευεργετικές διατάξεις αποφυλάκισης προανήγγειλε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, σχετικά με την διατήρηση του νόμου Παρασκευόπουλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε του νόμου πρόσθεσε όμως ότι στις εξαιρέσεις που ήδη προβλέπονται και αφορά καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκων, σε αυτές τις εξαιρέσεις θα επεκταθούν και για τις περιπτώσεις των ανθρωποκτονιών και του βιασμού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παράλληλα προανήγγειλε πως σύντονα θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει και η πρώτη γυναικεία αγροτική φυλακή.
Απέκρουσε τις επιθέσεις του βουλευτή της ΝΔ ότι με το νόμο Παρασκευόπουλο έχουν αφεθεί σκληροί εγκληματίες υποστηρίζοντας ότι αυτοί που λέτε θα είχαν αποφυλακιστεί όχι εξ αιτίας αυτού του νόμου αλλά της νομοθεσίας της Ποινικής Δικονομίας. Και επέμεινε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλος βελτίωσε τις συνθήκες στις φυλακές.
Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης του ανταπάντησε πως “δεν πιστεύω στα αυτιά μας με όσα ακούμε… Δεν ξέρετε ότι αυτός που πρόσφατα διέπραξε το έγκλημα στην Θεσσαλονίκης είχε αποφυλακιστεί ενώ ήταν καταδικασμένος με πολυετή κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών; Δεν ξέρετε ότι οι δράστες της δολοφονίας του εστιάτορά στην Ύδρα ήταν Γεωργιανοί ληστές; Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τον Αφγανό που διέφυγε και σκότωσε στην Γερμανία μια 19χρονη και δημιουργήθηκε τότε και διπλωματικό επεισόδιο; ή δεν έχετε ακούσει τίποτα για τον Νιγηριανό που τρομοκρατούσε τις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης;”.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ για λαϊκισμό.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε