Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κραυγή αγωνίας από τον Τσοχατζόπουλο: “Αν γυρίσω στη φυλακή…”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ newsit.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ newsit.gr

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 16 συνηκατηγορούμενών του για τις “χρυσές” μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα που προμηθεύτηκε η χώρα μας στην θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο μεταξύ ο ίδιος διαμηνύει μέσω των δικηγόρων του πως η επιστροφή στην φυλακή θα είναι η θανατική καταδίκη του. 

Την Τετάρτη (14.06.2017) οι εισαγγελείς της έδρας αναμένεται να κάνουν την πρόταση τους στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σχετικά με την ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού που κάθεται στο εδώλιο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, και των υπολοίπων κατηγορουμένων στους οποίους αποδίδεται ότι τον διευκόλυναν στην απόκρυψη “μαύρου” χρήματος που έλαβε για να προωθήσει συγκεκριμένες συμβάσεις εξοπλιστικών.

Αυτό που προσδοκά τώρα ο ίδιος είναι – όπως λέει – η πλήρης δικαίωση του, καθώς αρνείται όσα του αποδίδονται. Σε περίπτωση, ωστόσο, που το δικαστήριο τον κρίνει ένοχ, από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι αν επιστρέψει στη φυλακή αυτή θα είναι η θανατική καταδίκη του.

Η υγεία του, υποστηρίζουν, ότι είναι τόσο επιβαρυμένη που δεν θα αντέξει ενώ οι συνήγοροι του ετοιμάζονται να ρίξουν ισχυρά χαρτιά στο δικαστήριο που θα αποδεικνύουν – όπως λένε – χωρίς αμφιβολία την κακή του κατάσταση.

Πηγή: Ειδήσεις

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε