Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα όσα συνέβησαν την πρώτη ημέρα των εργασιών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– “Mήνυμα καθαρό ότι έχουμε πυξίδα και σχέδιο για να νικήσουμε”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αρχίζοντας την ομιλία του, λίγο μετά τις 20.00
– “Να κάνουμε ειλικρινή απολογισμό για τα 3 χρόνια που άλλαξαν την Ελλάδα”
– “Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσουμε στον ευρωπαϊκό δρόμο – Το Grexit δεν είναι ένα προοδευτικό σχέδιο”
– Για τις τηλεοπτικές άδειες: “Θέσαμε τις βάσεις για τη νομιμότητα – Αποδείξαμε ότι εμείς δεν λογαριάζουμε ηχηρά ονόματα”
– “Αυτοί που ήθελαν Grexit λειτουργούσαν ως κόμμα μέσα στο κόμμα!”
– “Από το 2017 ξεκινάμε εγχείρημα για την πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ”
– Παρόντες οι Φώτης Κουβέλης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
– Χθες, η κίνηση των “53+”, στην οποία ανήκει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνιζε σε ένα αιχμηρό κείμενο πως “αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί από τους δανειστές προτιμάμε να πέσουμε”
– Οι εργασίες του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή (16/10)
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Με την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν οι εργασίες του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα διεξαχθεί στο κλειστό Στάδιο Tae Kwon Do και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις ψηφοφορίες για την εκλογή Πρόεδρου, Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

“Η Αριστερά που δεν διστάζει να αναλάβει το ιστορικό καθήκον, να σηκώσει στους ώμους της την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και αυτόν τον αγώνα έχουμε υποχρέωση να μη τον παρατήσουμε. Αυτόν τον αγώνα έχουμε υποχρέωση να τον κερδίσουμε. Είναι ιστορική υποχρέωση. Και θα τον κερδίσουμε”, είπε αρχίζοντας την ομιλία του.

Στόχος του κ. Τσίπρα είναι το 2ο Συνέδριο να αποτελέσει την αφετηρία για την απεμπλοκή από τα μνημόνια και την έξοδο από την κρίση μέσα από την τήρηση των συμφωνηθέντων τόσο από την Αθήνα όσο και από την πλευρά των δανειστών και ιδίως του Βερολίνου που βάζει διαρκώς “τρικλοποδιές”, γεγονός το οποίο αναμένεται να στηλιτεύσει στη ομιλία του, στέλνοντας σαφή μηνύματα και για εσωκομματικούς λόγους, από τη στιγμή που οι “53” υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα ανεχθούν άλλους “εκβιασμούς” με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της κυβέρνησης.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ LIVE BLOG ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ NEWSIT.GR, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε