Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Λοβέρδος: “Πολιτικούς γάμος” Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου για τις τηλεοπτικές άδειες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά τη χθεσινή καλλιέργεια «βελούδινης» συνεννόησης στην Διάσκεψη των Προέδρων μεταξύ τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων στο ΕΣΡ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των Καναλιών, σήμερα ξέσπασε πολιτική κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μάλιστα με «βολές» για «πολιτικούς γάμους μεταξύ Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου»

Την επίθεση άσκησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά λέγοντας πως η επιλογή των ονομάτων που υπάρχουν στη λίστα με την πρόταση που έχει κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης «οδηγεί στο συμπέρασμα περί ενός “πολιτικού γάμου” ή “συμφώνου συμβίωσης» μεταξύ Τσίπρα και ΝΔ ή καλύτερα Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου»! Και πρόσθεσε «εάν ο πολιτικός γάμος αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ – Καραμανλή ή ΝΔ» τότε προκύπτει μόνο πολιτικό ζήτημα, εάν όμως αφορά και εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρόσωπα της επιρροής του, τότε αυτό είναι θεσμικό ατόπημα»!

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επίσης, κατήγγειλε τα περί υπάρξεως διακομματικής συνεννόησης λέγοντας ότι τόσο η πρόεδρος του κόμματός του όσο και του κόμμα του δεν ενημερώθηκε σχετικά με πρόταση των ονομάτων και μίλησε για «παρασκηνιακές» προφανώς συζητήσεις που έγιναν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν θέλησε να σχολιάσει τα πολιτικά «καρφιά» του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περί πολιτικών επιρροών, όμως απάντησε για τους «πολιτικούς γάμους» λέγοντας πως αυτοί που στο παρελθόν τους είχαν συνάψει ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Νίκος Παππάς, πάντως, όπως και χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εκτίμησε ότι ο «γόρδιος δεσμός» της αναπλήρωσης των κενών θέσεων του ΕΣΡ είναι πιθανόν να λυθεί την ερχόμενη Πέμπτη , κατά τη νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, και να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με το νόμο που η Βουλή έχει ψηφίσει.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε