Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαξίμου: Να πει ο Στουρνάρας πως έμαθε για το Νομισματοκοπείο και ποιον ενημέρωσε

Μαξίμου: Να πει ο Στουρνάρας πως έμαθε για το Νομισματοκοπείο και ποιον ενημέρωσε

Μπορεί κυβερνητικές πηγές, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, να επιβεβαίωναν τα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για το περίφημο “ντου” στο Νομισματοκοπείο, το Μέγαρο Μαξίμου όμως ζητά εξηγήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ. Του ζητά, να αποκαλύψει τι ήξερε για το “ριφιφί”, πως το έμαθε και ποιον ενημέρωσε.

Η συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και ιδίως το “κομμάτι” για το περίφημο σχέδιο “εισβολής” στο Νομισματοκοπείο και το παράλληλο νόμισμα συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Το θέμα είναι ότι προκαλεί και έκπληξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (13.01.2016) μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν τα όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης και δεν έκρυψαν την… έκπληξή τους.

Αναρωτήθηκαν μάλιστα:
– Ποιες ήταν οι πηγές πληροφόρησης του Γιάννη Στουρνάρα για το σχέδιο «Νομισματοκοπείο» και την «έκδοση» παράλληλου νομίσματος
– Αν ενημέρωσε και αν ήρθε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση
– Βάσει ποιών συνταγματικών διατάξεων ενέργησε ώστε να αποτρέψει το «ριφιφί», στο Νομισματοκοπείο;
– Ποιόν ή ποιους πρώην πρωθυπουργούς ενημέρωσε;

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση δεν είναι μόνο το ότι κυβερνητικές πηγές αναρωτιούνται αν ο Γιάννης Στουρνάρας ήρθε σε συνεννόηση με το Μαξίμου αλλά πως στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου, άλλες κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν όσα είπε ο διοικητής της ΤτΕ για το “ντου” στο Νομισματοκοπείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θα κλείσουμε τα μάτια; Κάποιοι το ονειρεύτηκαν. Αυτοί δεν είναι σήμερα εδώ”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί, Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε