Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Επιτέλους εμφανίστηκες! – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είσαι όλο ψέμματα και προπαγάνδα

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Επιτέλους εμφανίστηκες! – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είσαι όλο ψέμματα και προπαγάνδα

– Ειρωνική απάντηση του Μαξίμου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
– Σκληρή απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός
– «Με την σημερινή Κυβέρνηση, η χώρα βουλιάζει συνολικά στο τέλμα της παρακμής»
– «Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ»
 

Ένας πόλεμος δηλώσεων και ανακοινώσεων έχει ακολουθήσει την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε το απόγευμα ζητώντας εκλογές και κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει δεσμεύσει την χώρα με βαριά και πρόσθετα μέτρα και την έχει δεσμεύσει σε μια πολυετή λιτότητα. Λέει επίσης ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

Η απάντηση ήρθε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε έντονα ειρωνικό ύφος:

«Το καλό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έπαθε αφωνία μετά το Eurogroup της Δευτέρας και επιτέλους εμφανίστηκε.
Το κακό νέο, είναι ότι παραμένει αμετανόητος και εγκλωβισμένος σε μία στρατηγική μίζερης και μεμψίμοιρης αντιπολίτευσης, που αγνοεί την πραγματικότητα και ζημιώνει τόσο τη χώρα, όσο και την ίδια την παράταξή του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια μακροσκελή δήλωση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται για τους 30.000 που έχασαν την δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα και ζητάει εκλογές. Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα ότι κράτησε αντιπατριωτική στάση με το ταξίδι του στην Γερμανία και ότι αισθάνεται ντροπή για τον κ. Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της ΝΔ λέει: «Δεν επενδύω, ούτε χαίρομαι με την αποτυχία της Κυβέρνησης. Έχω, όμως, την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Όλη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη

«Η κοινωνία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε, πώς, αλλά και αν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση. Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Μέτρα που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους. Η αλήθεια είναι ότι οι άμεσοι στόχοι της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και της ελάφρυνσης του χρέους, στόχοι απαραίτητοι για να αποφύγουμε ένα τέταρτο Μνημόνιο, χάνονται από τον ορίζοντα. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα, αντί να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης και της μείωσης των πλεονασμάτων, ώστε να αναπνεύσει η οικονομία.

Και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή, η χώρα παραπαίει και η οικονομία εξαντλεί τα τελευταία της αποθέματα, μέσα σε ένα κλίμα αφόρητης αβεβαιότητας και γενικευμένης καχυποψίας. Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχασαν τη δουλειά τους 30.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά γι’ αυτούς κανένας από τους κυβερνώντες δεν νοιάστηκε. Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ωφελούνται από τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Αν από πέρυσι η χώρα είχε αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, τώρα δεν θα συζητούσαμε καν για νέα μέτρα. Δεν θα χρειαζόταν. Γιατί θα είχε ήδη υλοποιηθεί ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και η πατρίδα μας θα έκανε μια νέα αρχή. Γιατί το ζήτημα δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση, αλλά όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών».

«Με την σημερινή Κυβέρνηση, η χώρα βουλιάζει συνολικά στο τέλμα της παρακμής. Γι’ αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Οι εκλογές είναι υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι ένα κομματικό αίτημα. Μπορούμε να βγούμε από αυτήν τη δίνη. Μπορούμε να φέρουμε νέες και καλύτερες δουλειές. Με λιγότερους φόρους, λιγότερες κρατικές δαπάνες και συμμάζεμα του Δημοσίου. Με αλλαγές στο Κράτος και την οικονομία. Με τολμηρή απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κρατισμού. Καιρός να προχωρήσουμε μπροστά. Τα ψέματα και η προπαγάνδα δεν μπορούν να κρατάνε την Ελλάδα καθηλωμένη. Η χώρα πρέπει να μείνει ζωντανή. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με αυτήν την Κυβέρνηση».

«Και κάτι τελευταίο: Δεν επενδύω, ούτε χαίρομαι με την αποτυχία της Κυβέρνησης. Έχω, όμως, την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε