Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαρία Κόλια Τσαρουχά: Πληρώνουμε τα λάθη του Σημίτη

Μαρία Κόλια Τσαρουχά: Πληρώνουμε τα λάθη του Σημίτη

Αισιόδοξη πως παρ´ όλα αυτά η αξιολόγηση θα κλείσει, εμφανίστηκε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλια Τσαρουχά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North98, η κα Τσαρουχά ανέφερε οτι το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Αυτή τη διαπραγμάτευση κρατάει καιρό μήνες και χρόνο και αυτό όλο δημιουργεί στους συμπολίτες μας άγχος μια αίσθηση αγνώστου, πέρα απο τα προβλήματα της καθημερινότητας, και γι αυτό περιμένουμε να κλείσει η διαπραγμάτεση για να προσπαθήσουμε για το αύριο αυτης της χώρας.

«Μας τρομάζει ο κόσμος που αμφισβητεί το ευρώ, γιατί ειναι πάρα πολυ δύσκολο να βρεθείς εκτος ευρωπαϊκού νομίσματος. Αλλο αν υπο αλλες συνθήκες ηταν διαφορετικά τα πράγματα, το πιστέψαμε το ευρώ, τα λάθη του Σημίτη πληρώνουμε. Όμως σε μια νύχτα με την δημοσιονομική λογιστική μπήκαμε στην ΟΝΕ χωρίς να εχουμε τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθεσεις. Αυτο μας έφερε εκτος πολλών άλλων και στη σημερινή κατάσταση».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση δίνει μια έντιμη και ειλικρινή μάχη και θα μπορούσε απο πολύ καιρό να ειχε κλείσει τη διαπραγμάτεση δεσμεύοντας τη χώρα για πολυ καιρό αλλά δεν το κάνει αυτό, τηρεί τη σθεναρή στάση σε βασικά θεματα οπως τα εργασιακά».

Η κα Τσαρουχά πρόσθεσε: «Προφανώς δεν ειναι σωστό να κοπούν ηδη οι περικομένες συντάξεις. Μέχρι στιγμής τα ασφαλιστικά ταμεία εχουν βληθεί απο το PSI και άλλα, ειναι πολυ τραγικό να λέμε οτι κόβουμε συντάξεις, ειναι πολυ δύσκολο για εναν άνθρωπο αυτο να το βιώσει και προφανώς για εναν πολιτικό να το ψηφίσει. Δεν ειναι απλό πράγμα. Θελω να πιστεύω οτι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί. Κρατώ επιφυλάξεις και περιμενω να δω την εξέλιξη».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε