Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, δεν κυβερνιέται έτσι η Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τους νόμους” καταγγέλει ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται περί επιστροφής επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους και όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Αλέξης Τσίπρας “αιφνιδιάζεται από τους ίδιους τους νόμους που η κυβέρνησή του φέρνει στη Βουλή”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, δήλωσε:

 «Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε “παραθυράκι” που επέτρεψε στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Είπε μάλιστα ότι η Κυβέρνησή του προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κλείσει. Μέμφθηκε μάλιστα γι’ αυτό τον κ. Κατρούγκαλο.

Πράγματι αυτό το “παραθυράκι” άνοιξε ο νόμος Κατρούγκαλου. Όμως από το βήμα της Βουλής τον είχα προειδοποιήσει σε υψηλούς τόνους ότι αυτά ακριβώς θα ήταν τα αποτελέσματα της ρύθμισης που έφερνε προς ψήφιση.

Πέραν αυτού, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας τον οποίο εφάρμοσα οδηγώντας εκτός Δημοσίου υπαλλήλους που παραπέμπονταν αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα, μίλησε για τον “κατάπτυστο” νόμο Μητσοτάκη. Τον ενημερώνω ότι ο δήθεν “νόμος Μητσοτάκη” ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, σε χρόνο δηλαδή που δεν ήμουν υπουργός.

Ο πρωθυπουργός αιφνιδιάζεται από τους ίδιους τους νόμους που η Κυβέρνησή του φέρνει στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για τις θέσεις της Αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τους νόμους. Είναι θλιβερό και πολύ ανησυχητικό. Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι έτσι δεν κυβερνιέται η Ελλάδα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε