Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο κ. Τσίπρας “δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να γίνουν εκλογές για το καλό της χώρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος “η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός”.

“Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε:

“Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση”.

Επιλέγοντας για ακόμη μια φορά τη μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ως Νέα Δημοκρατία “δεν θα επιτρέψουμε στην πιο ανίκανη κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε νέο αδιέξοδο”.
“Είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας πως “δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, είναι δύσκολο το έργο, έχουμε όλα τα στελέχη που χρειάζονται για να το πετύχουμε”.
Αντιθέτως, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί καθώς, πως μπορεί, αναρωτήθηκε, ένα κόμμα που εχθρεύεται τις ιδιωτικοποιήσεις να φέρει επενδύσεις ή πως μπορεί ένα κόμμα κρατισμού και νέων πελατειακών λογικών να εξυγιάνει τον χώρο του Δημοσίου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε