Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μόνη της η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην δική της εκδήλωση για τη Δημοκρατία – Απών ο Τσίπρας – Εμπάργκο από ΠτΔ και πολιτικούς αρχηγούς

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Επιδεικτική απουσία των πολιτικών αρχηγών από την εκδήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα 41 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
– Καλεσμένοι ήταν και όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
– Η εκδήλωση άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας και πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου της Βουλής
– Ομιλητές είναι οι Μανώλης Γλέζος, Κώστας Μανταίος, Πέπη Ρηγοπούλου και Σπύρος Χαλβατζής
– Στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο και φαίνεται πως αποφασίστηκε να μην δώσει κανένας πολιτικός αρχηγός το παρών
– Την εκδήλωση παρακολουθούν μεταξύ άλλων οι Νάντια Βαλαβάνη, Αγλαΐα Κυρίτση, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Βίτσας, Όλγα Γεροβασίλη

Η Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως είναι μόνη της και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της κάνουν εμπάργκο.

Αυτό φάνηκε σήμερα ξεκάθαρα, καθώς στην εκδήλωση που η ίδια οργάνωσε στον προαύλιο χώρο της Βουλής για την επέτειο των 41 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τη χούντα των συνταγματαρχών, δεν παρευρέθηκε ούτε ένας πολιτικός αρχηγός.

Το θέμα της δεξίωσης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε και στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο και φαίνεται πως αποφασίστηκε να μην μεταβεί κανένας πολιτικός αρχηγός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση κλήθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι οποίοι φαίνεται απίθανο να εμφανιστούν. Ηχηρή θα είναι και η απουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θα βρεθεί στην εκδήλωση στη Βουλή λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.

Αυτή φυσικά είναι η επίσημη δικαιολογία του Μαξίμου για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά αυτή η απουσία δείχνει το μεγάλο χάσμα που πλέον χωρίζει την κυβέρνηση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία πλέον έχει μείνει μόνη της.

Στην εκδήλωση ωστόσο έδωσαν το παρών κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και εκείνη στηρίζουν αυτούς. Όπως για παράδειγμα η πρώην υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη που στηρίχθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής για τα 200.000 ευρώ που έβγαλε η μητέρα της λίγες ημέρες πριν τα capital controls.

Παρών στην εκδήλωση με διοργανώτρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μάλιστα θα πραγματοποιήσει ομιλία.

“Σήμερα τιμούμε εκείνους που αντιστάθηκαν με το λόγο τους και τις πράξεις τους κατά της χούντας. Ο λαός και η χώρα βιώνουν την αμφισβήτηση και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διεργασίες. 

Η δημοκρατία ως υπέρτατη αξία δεν είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη και πρέπει να κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μας στάση. Καλούμαστε να την κρατήσουμε σφιχτά στα χερια μας και να μην αφήσουμε να γλιστρήσει στα δάχτυλά μας και να θυμόμαστε ότι κάποτε τη χασαμε για 7 χρόνια και να αντιστεκόμαστε στην επιτηδευμένη λήθη.

Στη διαρκεια μνημονιακής περιόδου σταμάτησε να γιορτάζεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και αποτελεί συνειδητή απόφασή μου να γιορτάσουμε με την παρουσία ανθρώπων που το παράδειγμά τους, η αντιστασιακή τους δράση αποτελεί σημείο αναφοράς, πηγή έμπνευσης δημοκρατικών αγώνων”, ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε