Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

«Νέα στρατηγική κατά της πτώχευσης» ζητά από τον πρωθυπουργό το ΕΒΕΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά τους βουλευτές, επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας αλλαγή πολιτικής έστειλε και το ΕΒΕΑ.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ζητά «την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής για τη χώρα μας, που θα την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης και όχι βαθύτερα στην ύφεση, όπως συμβαίνει σήμερα».

«Δυστυχώς, η Ελλάδα, κατά κοινή ομολογία, ακόμη και του ίδιου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών και για να σταματήσει να στοχοποιείται απαιτείται η αλλαγή στάσης των εταίρων μας στην Ε.Ε.», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Σημειώνει επίσης την εκτίμησή του, ότι ‘είναι αναγκαία η εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής μακράς πνοής που θα εξοβελίζει κάθε κίνδυνο πτώχευσης, η οποία άλλωστε θα ήταν καταστροφική για το σύνολο της Ευρωζώνης και ταυτόχρονα θα επηρέαζε και τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αφορμή τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Ιουνίου, ο κ. Μίχαλος δηλώνει ότι με την επιστολή του μεταφέρει την επιθυμία του επιχειρηματικού κόσμου να τεθεί εκ νέου από τον κ. Παπανδρέου «το αίτημα του συνολικού επαναπροσδιορισμού των όρων λειτουργίας των hedge funds και συνολικότερα της χρηματοπιστωτικής αγοράς και κυρίως, να αναζητηθούν νέες λύσεις για τη διαχείριση του προβλήματος του ελληνικού χρέους προς το συμφέρον όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και γενικότερα της Ευρωζώνης και των δανειστών μας, προκειμένου να αποφευχθεί η συστημική κατάρρευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη μια επιστολή για το Μεσοπρόθεσμο – 15 προτάσεις Καρτάλη προς Παπακωνσταντίνου

Ανδρουλάκης στον πρωθυπουργό: “Είστε επιδεικτικά αλαζόνες!”

“Δεν έχουμε λάβει γνώση”, απαντά το Μαξίμου για την επιστολή 16 βουλευτών που ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε