Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέες κλήσεις σε απολογία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.03.2011 | 00:22
Πρώτη δημοσίευση: 30.03.2011 | 00:06

Ακόμη 30 άτομα κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου να καταθέσουν για την υπόθεση με τις μίζες των υποβρυχίων. νέα στοιχεία στο φως, αποκαλύπτουν το... πάρτι εκατομμυρίων!

Οι νέες κλήσεις προέκυψαν ύστερα από στοιχεία που έφτασαν στη διάθεση των ελληνικών αρχών από την εισαγγελία του Μονάχου και αφορούν κυρίως στην πορεία λογαριασμών από τη Γερμανία στην Ελλάδα αλλά και από τράπεζες της Ελβετίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών σύμφωνα με το Βήμα.

Τα πρόσωπα που καλούνται να απολογηθούν φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση την περίοδο 2002-2009, διάστημα κατά το οποίο έχουν εντοπιστεί εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ, με ποσά που δεν κατέληξαν στους αποδέκτες στους οποίους τιμολογούνται αλλά σε άλλα στελέχη των Ελληνικών Ναυπηγείων.

Οι λογαριασμοί που διαθέτουν στις ελληνικές τράπεζες έχουν ανοιχτεί και αναμένεται σύντομα να διερευνηθεί αν έχουν δεχτεί καταβολές από εταιρείες συμβούλων, οι οποίες λειτούργησαν ως ενδιάμεσες για τις μίζες που τελικά κατέληξαν στη χώρα μας, σύμφωνα με καταθέσεις Γερμανών αξιωματούχων αλλά και αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης.

Όπως προκύπτει από πηγές του ΣΔΟΕ αλλά και της Εισαγγελίας, οι καταβολές εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Άμυνας προς την κοινοπραξία Ferrostaal / HDW / Ελληνικά Ναυπηγεία συνεχίστηκαν ως το καλοκαίρι του 2009!

Από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι εταιρείες, οι οποίες δεν εμφανίζονταν ως προμηθεύτριες του υπουργείου Άμυνας, τιμολογούνταν και πληρώνονταν με εκατομμύρια ευρώ για υποκατασκευές. Οι αποκαλύψεις έγιναν χάρη στην κατάθεση στο ΣΔΟΕ του λογιστή των Ναυπηγείων, ο οποίος έπαιρνε τις περίεργες εντολές πληρωμών και έπρεπε να τις υλοποιήσει.

Γερμανός κατηγορούμενος και πρώην στέλεχος της Ferrostaal κατέθεσε ότι «οι πληρωμές μιζών στην Πορτογαλία δεν ήταν τίποτε σε σύγκριση με αυτές στην Ελλάδα. Ο Dr Gehlhoff (υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου των υποβρυχίων) μου έλεγε ότι στην Ελλάδα υπήρχαν υπέρογκες πληρωμές. Το θέμα αυτό δεν με ενδιέφερε περισσότερο, σοκαρίστηκα, όμως από το γεγονός ότι μια χώρα της ΕΕ είναι τόσο απαιτητική από την άποψη αυτή....

Ο κ. Ματαντός έχει άριστες σχέσεις και εξασφάλισε τις επαφές με την κυβέρνηση, πράγμα, που δεν είναι μεμπτό. Υποθέτω, όμως ότι μέρος της αμοιβής του το χρησιμοποίησε για να πληρώνει μίζες».

Διαβάστε επίσης

Δύο εταιρίες "σύμβουλοι" μοίρασαν 110 εκατ. ευρώ σε μίζες για τα υποβρύχια

Ερχονται νέες κλήσεις για το θέμα των υποβρυχίων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook