Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νέοι τραμπουκισμοί από την Χρυσή Αυγή στη Βουλή! – Να πάτε να γαμ@@@τε!

Νέοι τραμπουκισμοί από την Χρυσή Αυγή στη Βουλή! – Να πάτε να γαμ@@@τε!

– Κόλαση στην πρώτη συνεδρίαση για τον αναπτυξιακό νόμο από βουλευτές της Χρυσής Αυγής
– Ήθελαν να καλέσουν φορείς από εθνικιστικούς συλλόγους αλλά η πρότασή τους απορρίφθηκε
– Μέσα σε πανδαιμόνιο φώναζαν: «Γιατί εμείς κατουρήσαμε στο πηγάδι; Αυτό είναι κοινοβουλευτική δικτατορία. Είστε κοινοβουλευτικοί φασίστες!»

Διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα από τις βρισιές και τις φωνές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στην πρώτη συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το Αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η ένταση προκλήθηκε όταν η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη, μετά τη διαβούλευση των κομμάτων για τους φορείς που προτείνουν για ακρόαση, ανακοίνωσε ποιοι προσκαλούνται για την αυριανή ακρόαση και μέσα σε αυτούς δεν είχαν συμπεριληφθεί εθνικιστικοί σύλλογοι που πρότεινε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, όπως η Ένωση Εθνικιστικών Δικηγόρων.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τους Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Ευάγγελο Καρακώστα να σηκώνονται από τα έδρανά τους, φωνάζοντας και βριζοντας τους πάντες λέγοντας: «έχουμε δικαίωμα από τον ΚτΒ να καλούμε και εμείς φορείς και συλλόγους και το απαιτούμε. Γιατί εμείς κατουρήσαμε στο πηγάδι; Αυτό είναι κοινοβουλευτική δικτατορία. Είστε κοινοβουλευτικοί φασίστες!»

Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ όταν η προεδρεύουσα έθεσε σε ψηφοφορία την ακρόαση των φορέων που πρότεινε η Χρυσή Αυγή και απορρίφθηκαν σύσσωμα. Αυτή η κοινοβουλευτική αποδοκιμασία δεν άρεσε καθόλου στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διέλυσαν με τις φωνές, τις χειρονομίες και τις ύβρεις την συνεδρίαση. Μάλιστα από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ακούστηκε καθαρά ένας βουλευτής της να φωνάζει «να πάτε να γαμ@@@@…»

Η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο έντασης αναγκάστηκε να διακόψει για πέντε λεπτά τη συνεδρίαση προκειμένου να επικρατήσει ψυχραιμία. Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι με την τοποθέτηση του εισηγητή του ΚΚΕ Αθανάσιου Βαρδαλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε