Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νομοσχέδιο με συγχωνεύσεις και αυστηρές ποινές για την λαθροϋλοτόμηση

Νομοσχέδιο με συγχωνεύσεις και αυστηρές ποινές για την λαθροϋλοτόμηση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2013 | 22:15

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι διατάξεις νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο εισάγονται αυστηρότερες διατάξεις για τη λαθροϋλοτόμηση.

Μήνυμα ότι η Πολιτεία θα είναι αυστηρή στην παρανομία σε βάρος του δασικού πλούτου, χαρακτήρισε τις διατάξεις ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η συγχώνευση τριών νομικών προσώπων στην Κρήτη, τον Οργανισμό Αναπτύξεως Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), τον Οργανισμό Αναπτύξεως Ανατολικής Κρήτης (ΟΑΝΑΚ) και τις «Υποδομές Κρήτης». Η συγχώνευση υλοποιείται με τη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.» (ΟΑΚ Α.Ε.). Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι δημιουργείται μια δομή βιώσιμη και περισσότερο αποτελεσματική.

«Η συγχώνευση των δύο οργανισμών γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης.

Ανάμεσα στις διατάξεις που ψηφίστηκαν είναι ρύθμιση με την οποία αναστέλλονται διώξεις των ΔΣ αγροτικών συνεταιρισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και παύουν και οι κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι σήμερα υπάρχουν μέλη ΔΣ που μπορεί να μην ευθύνονται για λάθη που έγιναν στο παρελθόν και το πρόβλημα αυτό επιχειρεί να λύσει η διάταξη. Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στο συνεταιριστικό νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίστηκε η σύμβαση για τα κοιτάσματα στον Πρίνο και την Καβάλα

Όλες οι ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Όλα τα κίνητρα του Επενδυτικού Νόμου - Δείτε όλο το νομοσχέδιο μαμούθ

 Νομοσχέδιο σκούπα για άνεργους


   Διαδώστε αυτό το άρθρο