Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Καραμανλής ευχαριστεί τον Μ. Χριστοφοράκο

Ο Καραμανλής ευχαριστεί τον Μ. Χριστοφοράκο
,

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία ευχαριστεί τον Μ. Χριστοφοράκο για τη συμβολή του στην εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004.

Η επιστολή- βόμβα που είχε σταλεί στον Μιχάλη Χριστοφοράκο στις 24 Μαϊου 2004 από τον Κώστα Καραμανλή δημοσιοποιείται σήμερα και αποτελεί μέρος της δικογραφίας του σκανδάλου της Siemens.
 
“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξη σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα και ναα σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Διακυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κ. Καραμανλής στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, ενώ να σημειωθεί ότι τόσο η προσφώνηση “Κύριε Χριστοφοράκο” όσο και η υπογραφή του Κ. Καραμανλή είναι χειρόγραφες.

Βεβαίως, πολλά στελέχη της Siemens, όπως ο Ζίκατσεκ και ο Κουτσενρόιτερ αλλά και ο ίδιος ο Χριστοφοράκος, που θεωρείται ο διαχειριστής των “μαύρων ταμείων” της εταιρείας, έχουν πει ότι έδωσαν χρήματα και στα δύο μεγάλα κόμματα. Όπως σημειώνει και το ρεπορτάζ της “Κ.Ε.” το ερώτημα είναι ποια ήταν η ενίσχυση Χριστοφοράκου στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ και συνεχίζει: προφανώς οικονομική οπότε αν δεν υπάρχει καταγεγραμμένη στα βιβλία της ΝΔ τότε μοιραία πρόκειται για χρήματα από τα “μαύρα ταμεία”.  

Ωστόσο, κύκλοι της ΝΔ που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας πως σαν κι αυτή την επιστολή είχαν σταλεί κι άλλες παρόμοιες προς όσους υποστήριξαν τον Κώστα Kαραμανλή πριν απο τις εκλογές. 

Το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά ακόμη δεν έχει πάρει θέση.

Επίσης ο ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός που είχε αναλάβει να διερευνήσει τη χρηματοδότηση σε κόμματα την επίμαχη περίοδο έχει παραπεμφθεί σε δίκη για συγκάλυψη της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γραφείο με 360.000 ευρώ αγόρασε ο Καραμανλής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε