Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης υπερασπίζεται τον Τόμσεν!

Ο Βαρουφάκης υπερασπίζεται τον Τόμσεν!

Μία ημέρα πριν έβγαζε στη… σέντρα τον Πολ Τόμσεν. Σήμερα, τα “γύρισε”. Ο λόγος για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος με σημερινό του tweet, και με αφορμή τις διαρροές του WikiLeaks, απλώνει δίχτυ… προστασίας γύρω από τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ. 

 

 

“Η μονομερής στόχευση Τόμσεν είναι ανόητη. Οι Weiser/Costello εξ ίσου ένοχοι, εμμένοντας σε πλεόνασμα που απαιτεί χειρότερη λιτότητα του ΔΝΤ”, έγραψε στο Twitter o πρώην υπουργός Οικονομικών, καταλογίζοντας ευθύνες στο εκπρόσωπο της Κομισιόν στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο και τον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ.

Ουσιαστικά διαφοροποιεί τη θέση του από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βλέπει ως μοναδικό εμπόδιο στην πορεία της διαπραγμάτευσης τον Πολ Τόμσεν, δηλαδή το ΔΝΤ.

Την Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης με ένα tweet και μια ανοιχτή επιστολή προς τους Τουσκ, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι, ξεκίνησε πανευρωπαϊκή καμπάνια με την οποία ζητά να μεταδίδονται απ΄ευθείας, μέσω Internet, όλες οι Σύνοδοι Κορυφής, οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

“Ήξερες ότι ο Τόμσεν, του ΔΝΤ, μιλά στα Eurogroup πριν τον οποιονδήποτε Υπ.Οικ. δημιουργώντας ‘κλίμα’; Υπόγραψε τώρα”, είχε γράψει στο twitter ο κ. Βαρουφάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε