Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι 5 προτεραιότητες “αγκάθια” του πρωθυπουργού

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο άνθρωπος που προετοίμασε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής μας στο κλαμπ του ευρώ.

Η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα και ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος ενώ αυτά που πρέπει να γίνουν πάρα πολλά.

Με τη βοήθεια του καθηγητή Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύση Χιόνη σταχυολογήσαμε τις άμεσες προτεραιότητες “αγκάθια” που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός.

1. Καταταρχήν πρέπει να προωθηθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες του ελληνικού δημοσίου.
2. Στη συνέχεια ένα θέμα πολύ σοβαρό έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό και την ψήφισή του οποίος θα έχει ελλειματικές δημοσιονομικές περικοπές έτσι ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2012 να υπάρξει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα.
3. Στο πλαίσιο αυτό συνδέεται και το φορολογικό και κάποιες τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν οι οποίες όμως δε θα γίνουν εύκολα δεκτές απο την ΝΔ και αυτό αναμένεται να προκαλέσει πολύ ισχυρές πιέσεις.
4. Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν στην εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και επομένως η ανεργία θα ξεπεράσει το 20%. Είναι ένα ποσοστό ανεργίας πολύ υψηλό που η κοινωνία δεν μπορεί να το διαχειριστεί άρα μέσα σε όλη την ατζέντα της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να υπάρξουν και μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.
5. Επίσης ο νέος πρωθυπουργός καλείται να υλοποιήσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα προκαλέσει προβλήματα και στο τραπεζικό και στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Χιόνης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Μαξίμου ο Λ.Παπαδήμος – Αβραμόπουλος & Δήμας μεταξύ των 4 που πρότεινε η Ν.Δ για τη νέα κυβέρνηση – Τρία πρόσωπα σε υπουργεία από το ΛΑΟΣ

Αποκάλυψη Newsit – Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”

11/11/11 ορκίζεται… ο 11ος πρωθυπουργός!

Πως ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος το 1966; ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Παπαδήμος στο Newsit: “Είμαι αισιόδοξος” – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Tι έλεγε ο νέος πρωθυπουργός για την οικονομική κρίση ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ πριν – VIDEO

 

Τι λέει για τον Λουκά Παπαδήμο ο συμμαθητής του Κώστας Αρζόγλου

Ποιός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος


 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε