Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λίστα Μπόργιανς: Επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με πρώην πρωθυπουργό – Τρεις πασίγνωστοι δημοσιογράφοι

Λίστα Μπόργιανς: Επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με πρώην πρωθυπουργό – Τρεις πασίγνωστοι δημοσιογράφοι

– Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή λίστα με τα στοιχεία για 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα.
– Η Ελλάδα παρέλαβε τη λίστα από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
– Στη λίστα φέρεται να υπάρχει με “γκρίζες” καταθέσεις ένα συγγενικό πρόσωπο γνωστού πολιτικού προσώπου.
– Ο πρώτος έλεγχος δείχνει πως επιχειρηματίας με χρεοκοπημένες εταιρείες έχει πολύ υψηλές καταθέσεις στη UBS.
– Οι αποκαλύψεις έγιναν στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο E.

ε πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίες και με τη συνδρομή Γερμανών εμπειρογνωμόνων σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον έλεγχο της λίστας Μπόργιανς. Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή λίστα με τα στοιχεία για 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, την οποία παρέλαβε στις 24 Νοεμβρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η λίστα περιέχει ονόματα μεγαλοκαταθετών με ποσά συνολικού ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 3,6 δισ. ευρώ) για το έτος 2006 και 2,9 δισ. φράγκων (2,6 δισ. ευρώ) για το 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα είναι ηχηρά από όλο το οικονομικό φάσμα της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται να υπάρχουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων και οικογενειών τους. Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλοβιομήχανοι παρελαύνουν στη λίστα Μπόργιανς, που πλέον μπαίνει στο… μικροσκόπιο των Αρχών.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου από το κανάλι E δείχνει πως εντοπίζονται περίεργες καταθέσεις σε έναν γνωστό επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα έχει και στενότατες επαφές με πρώην πρωθυπουργό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές οι περίεργες καταθέσεις φτάνουν τα 57 εκατομμύρια ευρώ και έχουν εντοπιστεί γκρίζες ζώνες στη διακίνηση χρημάτων.

Η λίστα περιλαμβάνει και έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία ζυθοποίιας επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η λίστα Μπόργιανς περιλαμβάνει και έναν επιχειρηματία με γνωστές σχέσεις από το παρελθόν με ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στον πολιτικό τομέα, φέρεται να υπάρχει και ένα συγγενικό πρόσωπο πολιτικού προσώπου.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία στη λίστα από τη Γερμανία ενός επιχειρηματία με χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, ο οποίος όμως έχει στο όνομά του υψηλές καταθέσεις στη UBS.

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι δημοσιογράφοι. Συγκεκριμένα φέρονται να υπάρχουν τρεις δημοσιογράφοι, πολύ γνωστοί κυρίως από το χώρο της τηλεόρασης, αλλά και από τον έντυπο τύπο, που βρίσκονται στη νεά λίστα από τη Ρηνανία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε