Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όχι από την Βουλή στην κλήτευση Καμμένου για Γιαννουσάκη

Όχι από την Βουλή στην κλήτευση Καμμένου για Γιαννουσάκη

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέρριψαν το αίτημα να κληθεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και την εμπλοκή του στην ανοικτή δικαστική υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Το αίτημα είχε καταθέσει στην Επιτροπή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιτροπής από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και υποστηρίχθηκε από όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης – μέλη της Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε το γραπτό αίτημα του κ. Σπύρου Λυκούδη με το αιτιολογικό ότι είχε ασαφές και αόριστα διατυπωμένο το θέμα για το οποίο θα προσκληθεί για ακρόαση στην Επιτροπή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Προτάσσοντας πολιτικό και νομικό σκεπτικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος αντιτάχθηκε στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να κληθεί για ακρόαση ο υπουργός Άμυνας. Αντίθετος τάχθηκε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης.

Στην επιμονή σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, η οποία επικαλέσθηκε το άρθρο 41Α του ΚτΒ που παρέχει την δυνατότητα στη μειοψηφία της Επιτροπής να ζητάει και να γίνονται ακροάσεις προσώπων που ζητάει, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν κοινό αίτημτα για την κλήση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να αναδιατυπωθεί το θέμα και να κατατεθεί εκ νέου ώστε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουλίου.

Η εξαρχής αρνητική θέση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τα υποτιμητικά επικριτικά σχόλια της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κόμματα και βουλευτές της Αντιπολίτευσης έδειξε ότι ο στόχος της πλειοψηφίας είναι να «κωλυσιεργήσει» και να αποφευχθεί η ακρόαση του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε