Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ούτε μια μέρα παραπάνω στους Έλληνες

Ούτε μια μέρα παραπάνω στους Έλληνες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.09.2012 | 08:56
Πρώτη δημοσίευση: 02.09.2012 | 08:56

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ αντιτάχθηκε στο να δοθούν στην Ελλάδα μεγαλύτερα περιθώρια για να εκπληρώσει τους όρους του διεθνούς δανεισμού της, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες.

«Τάσσομαι υπέρ του ότι οι Έλληνες πρέπει να σεβαστούν απαρέγκλιτα τους όρους που διαπραγματεύθηκαν με την ΕΕ, η Τρόικα πρέπει να το επιθεωρεί αυτό, και ότι η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα χρήματα μόνον εάν πραγματικά παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνημένη οδό των μεταρρυθμίσεων, χωρίς παρατάσεις», δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΕΞ στην εφημερίδα Österreich.

Ο Σπίντελεγκερ, επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία συμμετέχουν και οι Σοσιαλδημοκράτες, υιοθετεί μια όλο και πιο σκληρή γραμμή έναντι των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ελλείμματα και τα χρέη τους, ιδιαίτερα καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών διαθέσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν καλούν επίσης την κυβέρνηση της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, αλλά εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί.   Διαδώστε αυτό το άρθρο