Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάγκαλος: “Ναι, έχουμε πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση”

Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο άνθρωπος που βαθμολογεί τους υπουργούς παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε οτι «έχει επανέλθει η αδράνεια των θεσμών». Συγκεκριμένα, εντόπισε το πρόβλημα σε ζητήματα συναρμοδιότητας των υπουργείων. Όπως είπε, οι κατακόρυφες διασυνδέσεις (σχέση υπουργού με υφυπουργό, γ.γ. καλπ) δεν πρέπει να είναι σημαντικότερες από την οριζόντια αλληλεγγύη, που είναι η συναρμοδιότητα.

Προσπάθησε να αποενοχοποιήσει το ΔΝΤ, λέγοντας οτι «Η προσπάθεια που κάνουμε να μετατρέψουμε το ΔΝΤ σε μπαμπούλα είναι πολύ λανθασμένη» και υποστήριξε ότι ο διεθνής οργανισμός έχει παρέμβει με αποτελεσματικότητα σε πολλές χώρες.

Με αφορμή τη δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ από το Δεκέμβριο του 2009, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «με τα δεδομένα που υπήρχαν βρίσκει παράξενο να μη συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του ΔΝΤ για τα δύσκολα δεδομένα της χώρας».

Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε ότι σε πολλές περιπτώσεις το ΔΝΤ εμφανίζει λιγότερες απαιτήσεις σε σχέση με την ΕΕ, θέτοντας ως παράδειγμα το ζήτημα ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε