Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπαδήμος: Hμέρα ιστορικής σημασίας – Δεν έχουμε την πολυτέλεια για καθυστερήσεις

Παπαδήμος: Hμέρα ιστορικής σημασίας – Δεν έχουμε την πολυτέλεια για καθυστερήσεις

“Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορικής σημασίας. Μας δίνεται η ευκαιρία να κινηθούμε με βεβαιότητα”, είπε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Βενιζέλο.

Είπε επίσης ότι πρέπει να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάκαμψη.

“Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Για την δανειακή σύμβαση στις αρχές Μαρτίου, αλλά και όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Το νέο πρόγραμμα έχει χαρακτηριστικά που θα συντελέσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα στηρίξουν την ανάκαμψη με υψηλούς ρυθμούς.”

Ως προς τον ειδικό λογαριασμό και τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

“Έχει συμφωνηθεί να υπάρξει ένας μηχανισμός μέσω του οποίου θα τροφοδοτούνται τα κεφάλαια μέσω του EFSF και τα οποία κατά προτεραιότητα θα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του δανείου, είναι κάτι λιγότερο δεσμευτικό από αυτό που αρχικά είχε προταθεί. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος και αυτό είναι μια απόφαση που πάρθηκε σήμερα θα δοθεί τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Οι σημερινές αποφάσεις είναι εντός του χρονοδιαγράμματος για την έγκριση της δανειακής σύμβασης. Όταν επικυρωθεί η δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, η οποία θα πρέπει να λειτουγεί γι αυτό το σκοπό θα έρθει η ώρα για τις εκλογές.”

Αν έχει κάποια σημασία, ένα χαρακτηριστικό της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, είναι ότι για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του έμοιαζε χαλαρός, ήταν χαμογελαστός και άνετος απέναντι στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης:

«Έκλεισε» η συμφωνία για το νέο δάνειο – Δημιουργείται ο ειδικός λογαριασμός για να πληρώνουμε το χρέος – Μόνιμη η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε