Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παπαδημούλης: «Πρέπει να αναζωογονήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι το σημερινό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης και -ειδικότερα η Νομισματική Ένωση- συνεχώς δεν ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις, τόσο στην ΕΕ όσο και στην ευρωζώνη”.

Τα παραπάνω τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ημερίδα των ευρωπαϊκών εκκλησιών με τίτλο: «Αναζητώντας δικαιοσύνη και ευημερία για το κοινό μας μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση -Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση: Διάλογος μεταξύ Θεολογίας, Οικονομίας και Πολιτικής», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Και συνέχισε: “Δεν κατάφερε να δημιουργήσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς για τη δημιουργία ανάπτυξης και να αντιμετωπίσει την επίμονη οικονομική κρίση. Επίσης, προώθησε ένα προκατειλημμένο και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, στο οποίο αυξάνονται οι ανισότητες τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο“.

Επισήμανε ότι «υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια ριζική αλλαγή, δεδομένου ότι το ισχύον πλαίσιο πολιτικής σαφώς δεν είναι λύση για τους πολίτες της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπου η ανισότητα, η υψηλή ανεργία και η φτώχεια συνεχίζουν να αυξάνονται» και πρόσθεσε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης δεν αποτελεί πραγματικό σύμφωνο ανάπτυξης, αλλά περιορίζεται κυρίως στα περιοριστικά φορολογικά μέτρα».

«Πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε για μια ευρωπαϊκή συμφωνία (νέα συμφωνία) για την απασχόληση και την ανάπτυξη, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον αποτυχημένο πλαίσιο», τόνισε ο κ.Παπαδημούλης και κατέληξε λέγοντας «ζούμε σε δύσκολους καιρούς, όπου η αδράνεια είναι καταστροφική. Πρέπει να αναζωογονήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες, να αντισταθούμε στις δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι μόνο τα ευρωσκεπτικά και ξενοφοβικά πολιτικά κόμματα, αλλά και αυτά τα κέντρα που επιθυμούν μια Ευρώπη a la carte, όπου θα συνεχιστεί το “business as usual”, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε