Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παπανάτσιου: Κάποια στιγμή θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ [vid]

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει “πονοκέφαλος” για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπόσχεται την κατάργησή του. Άμεσα; Όχι. Αλλά… κάποια στιγμή.

«Έχουμε δεσμευτεί, σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ότι κάποια στιγμή θα τον καταργήσουμε» είπε η υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας το Σάββατο (14.01.2017) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Και ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί όταν θα έρθει το περιουσιολόγοιο και «θα γίνει κάποια αναδιανομή των φόρων με βάση την μεγάλη ακίνητη περιουσία».

“Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017 – Υπάρχει ό,τι είχαμε ψηφίσει” – Κατερίνα Παπανάτσιου

Σύμφωνα με την Κατερίνα Παπανάτσιου «δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει παρά πολύ λίγα χρήματα, που έχει μικρή περιουσία. Κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή ή στη μεσαία τάξη δεν έχει να φοβηθεί από το περιουσιολόγιο». Όσο για το πότε θα έρθει στη ζωή μας το περιουσιολόγιο; «Προχωράει, είναι υποχρέωσή μας, ήδη μέσα στο 2018 πρέπει να έχει λήξει» είπε η κα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. «Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι ότι μπορεί να μην είναι το ΔΝΤ καν μέσα στη διαπραγμάτευση. Για μένα καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση. Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε, μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας».

Παράλληλα είχε και ένα… μήνυμα για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε, υπάρχουν κι άλλοι. Συλλογικά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ», είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε