Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραπολιτικά Συνεδρίου

‘Οσα δεν δείχνουν οι κάμερες…

* Οταν η Ντόρα μπήκε στην αίθουσα τους χαιρέτησε όλους. Οταν πλησίασε στη θέση του Αχιλλέα Καραμανλή, εκείνος, αν και την χαιρέτησε, δεν σηκώθηκε απο τη θέση του κάτι που έκανε στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι γνωστό οτι ο Αχιλλέας Καραμανλής τον στηρίζει…

* Οταν τελείωσε την ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη πολλά στελέχη σηκώθηκαν να τη χειροκροτήσουν. Οταν κατέβηκε για να πάει στη θέση της, δέχθηκε τη ζεστή χειραψία του Παναγιώτη Ψωμιάδη που βρισκόταν δίπλα της.. Ο Σαμαράς, που επίσης βρισκόταν κοντά της, έμεινε ακίνητος και προετοιμαζόταν για τη δική του ομιλία.  

* Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, αρκετοί άρχισαν να φεύγουν απο την αίθουσα για τσιγάρο.

* Η απάντηση της Ντόρας στον Σαμαρά που την παρομοίασε με την Χίλαρι : “Εχει πολλούς Ομπάμα η Ελλάδα; Πάντως εγώ ρίχνω 2 κεφάλια στην Χίλαρι…”

* Καταχειροκροτήθηκε ο Καραμανλής όταν η Ντόρα αναφέρθηκε στη συμβολή του στην ενότητα της ΝΔ και στο έργο του. Οταν είπε οτι “δεν αξίζει να τον προσβάλλουν σήμερα εκείνοι που χθες τον επευφημούσαν”, ο φακός έκανε zoom στο πρόσωπο του Καραμανλή που χαμογελούσε…
Και η Ντόρα Μπακογιάννη τους παρότρυνε να συνεχίσουν λέγοντας : “Του αξίζει!”

* Απουσίες: Μιχάλης Λιάπης, Μιλτιάδης Εβερτ και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Σουφλιάς και Ρουσόπουλος.

 
* Δύο φορές ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τη Μαριέττα Γιαννάκου να έχει κλειστά τα μάτια της.
 
* Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέβασε με το ζόρι τους άλλους δύο υποψήφιους στο βήμα. «Τι θα γίνει, θα ανεβείτε;» είπε στο τέλος της ομιλίας όταν είδε ότι την Ντόρα και τον Σαμαρά απλά να χειροκροτούν και να μην ανταποκρίνονται στο αρχικό κάλεσμά του. Πρώτα σηκώθηκε ο Σαμαράς κάνοντας νόημα στη Ντόρα που τον ακολούθησε και όλοι μαζί καταχειροκροτήθηκαν. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

* “Σας αιφνιδίασε;” ρωτησαν οι δημοσιογράφοι τον Αντώνη Σαμαρά όταν τους επισκέφτηκε στην αίθουσα τύπου. “Ο Ψωμιάδης είναι classic” απάντησε.”Πάντως ήταν καλή κίνηση”.

* Ο ένας αριστερά κι  ο άλλος δεξιά κοιτούσαν Ντορά και Σαμαράς όταν στο βημα μιλούσε ο Καραμανλής. “Γιατί δεν κοιτούσατε όπως η κυριά Μπακογιάννη τον Καραμνλή;” τον ρωτησαν οι δημοσιογράφοι. “Εχω το αυχενικό μου. ‘Ηταν πιο εύκολο να κοιτάω προς την πλευρά του Video Wall” είπε σε μια προσπάθεια να διακεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε αυτό το γεγονός: οτι Ντόρα και Σαμαράς ήταν σαν δύο ξένοι μέσα στην ίδια αίθουσα και τα βλέμματά τους συναντήθηκαν  σε ελάχιστες περιπτώσεις.

* “Να περιμένετε  εκπλήξεις” είπε στους δημοσιογράφους ο Σαμαράς “αν και εφόσον τον παιχνίδι  ανοίξει στη βάση. Αν, όπως και η Ντόρα  το θέλει, κάνουμε πολλές περιοδίες στην  Ελλάδα, τότε μην εκπλαγείτε αν η συμμετοχή στις εκλογές φτάσει τις 700 ή 800 χιλιάδες”. “Το φοβάστε αυτό δεδομένου οτι υπάρχει η άποψη οτι εκφράζετε  την σκληρη δεξιά;” ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. “Οχι, καθόλου. ‘Αλλωστε εγώ απο την αρχή ήθελα να υπάρχει το άνοιγμα στη βάση” απάντησε. 

 
* Στην αρχή της ομιλίας του ο Πανίκας είπε: «εδώ ήρθα  για να με χειροκροτήσουν μόνο η κόρη μου και η γυναίκα μου». Τότε ο φακός εστίασε στις δύο γυναίκες της ζωή τους και στην κόρη του Καρολίνα- Χρυσούλα που φωτογράφιζε τον πατέρα της. «Ηρθα εδώ για να χειροκροτήσω εγώ τη ΝΔ» συμπλήρωσε.
 

* «Εμένα κύριε Καραμανλή δεν με ξεγελάτε με το χαμόγελό σας”, είπε και τον κοίταξε. “Ξέρω ότι μέσα σας πονάτε για την παράταξη, για τη χώρα, για την μάνα σας» Κι ενώ όλοι  προσπαθούσαν να καταλάβουν τι σχέση μπορεί να έχει με το συνέδριο η μητέρα του Καραμανλή, ο Νομάρχης είπε:: «η μάνα σας έβγαλε το αστέρι του Βορρά . Εσάς κ Πρόεδρε”.
 

* Δάκρυσε ο Ψωμιάδης όταν είπε ότι τώρα ξεκινά το ταξίδι του μαζί με όσους τον έχουν πιστέψει εδώ και 35 χρόνια. «Αγωνίζομαι για την παράταξη» είπε και βούρκωσε.
* Ο Αντώνης Σαμαράς παρομοίασε την Ντόρα Μπακογιάννη με τη Χίλαρι Κλίντον

* Ο φακός εστίασε στη Ντόρα που χειροκροτούσε τον Σαμαρα όταν έλεγε: «ή διαλέξετε εμένα, ή τη Ντόρα ή τον Παναγιώτη, αύριο θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, γιατί η ενότητα είναι πάνω απο όλους και αποτελεί την μέγιστη εγγύησή μας».

 
* Όταν κατέβηκε ο Σαμαράς από το βήμα η Ντόρα πήγε να τον συγχαρεί.

 

* Όλοι οι υποψήφιοι στις ομιλίες τους μίλησαν για τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και για όλους τους  προέδρους της ΝΔ με τελευταίο τον Κώστα Καραμανλή για τον οποίο όλοι συμφώνησαν ότι ένωσε το κόμμα.

* Η παρεξήγηση της ημέρας έγινε μεταξύ Σιούφα – Μεϊμαράκη. Ο Δημήτρης Σιούφας τον κάλεσε να ανέβει στο βήμα χωρίς όμως απόκριση. Τί είχε προηγηθεί; Οταν ζήτησε να μιλήσει του είπαν κα κάνει αίτηση στην επιτροπή. Αυτό έκανε έξαλλο τον Βαγγέλη ο οποίος προτίμησε να πάει διπλα στο Olympico για καφέ.

 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε