Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πέρασε με τις ψήφους των κυβερνητικών η τροπολογία που προκάλεσε σάλο

Πέρασε με τις ψήφους των κυβερνητικών η τροπολογία που προκάλεσε σάλο

Mε 149 θετικές ψήφους έναντι 97 κατά ψηφίσθηκε τελικά η επίμαχη βουλευτική τροπολογία που απαλλάσσει από τα βάρη των αστικών ευθυνών για τελωνιακές παραβάσεις λαθρεμπορίας τις νέες διοικήσεις που αποκτούν επιχειρήσεις του δημοσίου ή που συνδέονται με αυτό και οι οποίες είχαν τέτοιες υποθέσεις σε δικαστική εκκρεμότητα.

Η βουλευτική τροπολογία που προκάλεσε μέχρι και μετωπική σύγκρουση στην Ολομέλεια της Βουλής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά ψηφίσθηκε μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό κάτω από την πίεση της άτυπης κομματικής γραμματικής που κατέληξε να λάβει η ψήφισή της.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που σε «αντιπερισπασμό» έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσθηκε με 151 θετικές ψήφους έναντι 76 κατά και 29 «παρών».
Ουσιαστικά υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ, καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ και ΕΚ ενώ με το «παρών» τάχθηκαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΧΑ. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε