Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιός είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης που αναλαμβάνει το ΕΣΠΑ

Ποιός είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης που αναλαμβάνει το ΕΣΠΑ

Γιατρός-νεφρολόγος, δύο φορές δήμαρχος Χανίων, ανιψιός τουΚωνσταντίνου Μητσοτάκη και δύο φορές βουλευτής

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης ο οποίος όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι από το Σάββατο ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης με αποκλειστική αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ.

Με λαμπρή σταδιοδρομία ως νεφρολόγος, πρωτεργάτης μάλιστα της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Χανίων, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης καλείται να “ξεκλειδώσει” το ΕΣΠΑ…

Οι φίλοι του έχουν να λένε για την προσήλωσή του στους θεσμούς ενώ οι άσπονδοι φίλοι τον χαρακτηρίζουν σχολαστικό… Λέγεται από τους συμπατριώτες του ότι η τυπικότητά του ήταν παροιμιώδης στο δήμο Χανίων, όπου οι υπάλληλοι θυμούνται μέχρι και σήμερα την σιδηρά πειθαρχία που είχε επιβάλλει.

Είναι γνωστές σε όλη τη Κρήτη και όχι μόνο οι κόντρες με τον αντιπρόεδρο Χρήστο Μαρκογιαννάκη, αλλά και με κοινή προέλευση με τον έτερο Χανιώτη Μ. Βολουδάκη, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Α. Σαμαρά, και συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε για το πώς διαμορφωθούν οι ισορροπίες στα Χανιά.

Πάντως ο Κ. Βιρδιδάκης έχει ως όπλο την τεχνογνωσία που απέκτησε απορροφώντας σημαντικά κονδύλια για την Παλιά πόλη Χανίων, όπου προχώρησε στη μεγάλη ανάπλαση της ανατολικής πλευράς της , Σπλάντζιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργικό: Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης ορκίζεται αύριο υφυπουργός ΕΣΠΑ

Το ΕΣΠΑ στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε