Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

”Πόλεμος” για την υπόθεση Σακκά – Σεϊσίδη! Κυρίτσης: Αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν – ΝΔ: Η κυβέρνηση στηρίζει την τρομοκρατία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Άρωμα… πολέμου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μία δημοσίευση του Γιώργου Κυρίτση
– “Ή δειχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη” αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
– Απάντηση με “βαριές κουβέντες” από την αξιωματική αντιπολίτευση
– “Η στήριξή του σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη”
– Η επίθεση της ΝΔ… επεκτείνεται φυσικά και στην Κυβέρνηση γενικότερα

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεισίδη ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για σειρά πλημμεληματικών πράξεων, αφού οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν σήμερα τριήμερη αναβολή της δίκης τους.

Η υπόθεση, ωστόσο, έχει αποκτήσει και πολιτικό… χρώμα με τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, με την υπόθεση να έχει λογικά και συνέχεια…

Ένταση!

Αφορμή για την κόντρα αυτή μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ήταν μια δημοσίευση του Γιώργου Κυρίτση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο οποίος αναφέρει:

Διάβασα διαφορα λυρικα πουτσιλικια για τη συλληψη των Κ. Σακκα και Μ. Σεισιδη απο αριστερούς – μοιρολογίστρες. Διαβασα και αυτο απο τον Dimitris Saltos (μαλλον αναρχικος, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο) και πρέπει να πω οτι σε γενικες γραμμες συμφωνω: “Ο Σακκάς ήταν φυγόδικος άρα λογικο ήταν να συλληφθεί. Δε ζητάμε καμια προνομιακή μεταχέιριση απο κανένα κράτος γι αυτο δε πρέπει να μας απασχολεί ποιος ειναι στην εξουσία αριστερός ή δεξιός. Ή δειχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη. Τα λοιπά απλά αναπαράγουν δεξιούς μύθους περι διασυνδέσεων, χάιδεμα κουκουλοφόρων και λοιπων γελοιοτήτων“.

Δείτε τη δημοσίευσή του

 

Σκληρή απάντηση από ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην παραπάνω δημοσίευση και εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για “μαύρες πλερέζες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την σύλληψη των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν “μαύρες πλερέζες” μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη.

Εκφραστής τους ο βουλευτής του κόμματος κ. Γ. Κυρίτσης, που υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών – όπως ο ίδιος λέει – και επαναλαμβάνει: “Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη”.

Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση.

Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, “η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν”, ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη.

Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του».

Τριήμερη αναβολή

Όπως προαναφέραμε, Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης ζήτησαν και έλαβαν σήμερα τριήμερη αναβολή της δίκης τους.

Η εισαγγελέας έχει ασκήσει εις βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής, για το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στη Λακωνία, της πλαστογραφίας για τις ταυτότητές τους, της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του… Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα πάντως με τον συνήγορο του Μάριου Σεϊσίδη, την Παρασκευή μετέβη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ιατροδικαστής, έπειτα από αίτημα του κατηγορούμενου για να τον εξετάσει, καθώς υποστήριζε ότι ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Σε κάθε περίπτωση στην Αντριτρομοκρατική η έρευνα για τους Σεϊσίδη και Σακκά, όχι μόνο δεν τελείωσε με την σύλληψή τους, αλλά ίσα-ίσα τώρα αρχίζει. Πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς να “ξεψαχνίζουν” τα κινητά των δύο ευελπιστώντας ότι ίσως τους προκύψουν στοιχεία για σχέση των δύο συλληφθέντων με την ένοπλη οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” που παλιότερα έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες στη Μάνη και την Ελαφόνησο για το κρησφύγετό τους, ενώ εξετάζονται και πιθανές σχέσεις τους με ομάδες ποινικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. Πάνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε