Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός! Νέοι υπουργοί ίσως και την επόμενη εβδομάδα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η “καυτή” ατζέντα των ημερών φαίνεται ότι οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε… ανακάτεμα της υπουργικής τράπουλας άμεσα!
– Η συνεδρίαση του ΣτΕ, η διαπραγμάτευση και η εκλογή νέου Γραμματέα ίσως σηματοδοτήσουν ανασχματισμό ακόμη και πριν την… παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
– Για “δομικό ανασχηματισμό” μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη, χωρίς να τον τοποθετήσει χρονικά
– “Στο κενό” οι προσπάθειες του πρωθυπουργού να πείσει Φίλη ή Σκουρλέτη να αναλάβουν τη θέση του Γραμματέα της ΚΕ
– Όλο το παρασκήνιο

Ξαφνική αλλαγή ρότας για τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα ανασχηματισμού! Η επίσπευση κατά μία εβδομάδα της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την εκλογή νέου Γραμαμτέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας, επισπεύδουν σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και το ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ίσως και εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Ερώτημα το… πότε

Ο ακριβής χρόνος δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από τον πρωθυπουργό και πολλά θα εξαρτηθούν από το κλίμα που θα διαμορφωθεί στις συνεδριάσεις του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και κυρίως από την εκλογή της νέας Π.Γ. και τις νέες ισορροπίες που θα υπάρξουν στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, αφού είναι πολύ πιθανό στη σύνθεσή της με βάση την πρόταση του πρωθυπουργού να μετέχουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν αποκάλυψε το χρόνο του ανασχηματισμού, άλλωστε αυτό θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός, μίλησε ωστόσο για “δομικό ανασχηματισμό” και “νέα πρόσωπα”, σημειώνοντας με νόημα ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν και αυτές θα πρέπει να εκφράζονται“.

Όσον αφορά τη θέση του Γραμματέα της ΚΕ υποψήφιος αναμένεται να είναι πάλι ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του μέλους της ΠΓ του κόμματος και υποψήφιου βουλευτή το 2012 και το 2015 Νίκου Σκορίνη, αφού η προσπάθεια του πρωθυπουργού και προέδρου τουΣΥΡΙΖΑ να πείσει κάποιο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με πληροφορίες τον Πάνο Σκουρλέτη ή τον Νίκο Φίλη να μετακομίσει στην Κουμουνδούρου δεν ευδοκίμησε, ενώ η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να αναβαθμιστεί με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών γεγονός που θα την μετατρέψει στο πολυπόθητο “ενιαίο πολιτικό κέντρο κυβέρνησης-κόμματος”.

Εν κατακλείδι η συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή, τα πρώτα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και το… ΣτΕ θα κρίνουν άμεσα αν η παρούσα κυβέρνηση θα… παραστεί στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου!

Α. Μαραθιάς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε