Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για μητρώο στελεχών ΝΔ: Παραβιάζατε τον νόμο, περιμένουμε εξηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ για μητρώο στελεχών ΝΔ: Παραβιάζατε τον νόμο, περιμένουμε εξηγήσεις

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις, σχετικά με το μητρώο στελεχών της ΝΔ, μετά την απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σχετικό αίτημα του κυβερνώντος κόμματος, ζητά από τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση της τήρησης ή όχι από τη Νέα Δημοκρατία των διατάξεων του σχετικού νόμου σε ότι αφορά το επονομαζόμενο “Μητρώο Στελεχών”, επιβεβαίωσε τις αρχικές μας υποθέσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι:

«Σύμφωνα με την απάντηση της Αρχής στο αίτημα μας, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη παραβίαζε συστηματικά τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων αφού “η διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων με τη βάση δεδομένων του εκλογικού καταλόγου … δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Ν. 2472/97″».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «Υπενθυμίζουμε ότι, κατόπιν καταγγελιών πολιτών, δικών μας ανακοινώσεων αλλά και σχετικής ερώτησης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ είχε επικαλεστεί με περισσό θράσος τον νόμο που παραβίαζε: “Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν”. Στην απάντηση της, επίσης, η Αρχή σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της προκειμένου να είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, επιβεβαιώνοντας πως η αρχική δομή της ιστοσελίδας που είχε αναρτήσει δεν τηρούσε τον νόμο».

«Ωστόσο, παρά την επίσημη απάντηση της Αρχής ότι παραβίαζε τον νόμο, η ΝΔ εξακολουθεί να σιωπά. Καλούμε τον πρόεδρο της, Κυρ. Μητσοτάκη, να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Το οφείλει πρωτίστως σε όλους τους πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε