Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαμαράς: Για την μείωση φόρων αποφασίζει η τρόικα

Σαμαράς: Για την μείωση φόρων αποφασίζει η τρόικα

Την ανάγκη εξυγίανσης και ανάπτυξης του εμπορίου για να “χτυπηθεί” η φοροδιαφυγή υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.

“Aν δεν εξυγιάνουμε το χώρο του εμπορίου, δεν θα καταφέρουμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

“Συνέθλιψαν αυτούς που ήδη πλήρωναν, αλλά δεν άγγιξαν όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά και αντί να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές”, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι κάποια πράγματα πλέον είναι στο χέρι της τρόικας και δεν μπορούν να γίνουν αν δεν συμφωνήσουν κι εκείνοι. “Εξαρτώνται πλέον από την έγκριση των δανειστών μας: όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω για το τι πρέπει να αλλάξει” τόνισε.

“Μερικά απ’ αυτά εξαρτώνται απολύτως από την Πολιτεία για να τα αντιμετωπίσει και να τα λύσει. Κι αυτά, όταν έρθει η ώρα, θα τα κάνω αμέσως”, συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

“Τώρα, πια όσοι μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, φεύγουν. Κι όσοι δεν αντέχουν, κλείνουν. Έτσι η φορολογική βάση συρρικνώνεται, αντί να διευρύνεται. Κι όσοι δεν μπορούν να φύγουν και δεν αποφασίζουν να κλείσουν, ψάχνουν να βρουν τρόπους να αποφύγουν τα τεράστια φορολογικά βάρη. Κι έτσι η φοροδιαφυγή επεκτείνεται”, πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η λύση είναι ένα άλλο φορολογικό σύστημα και όχι μεγαλύτεροι φορολογικοί συντελεστές, με σύγχρονα συστήματα πληροφορικής στο εμπόριο και τεκμαρτό υπολογισμό εισοδήματος εμπόρων. Τάχθηκε επίσης υπέρ των άμεσων και αυστηρών ποινών για τους φοροφυγάδες.

Διαβάστε επίσης: Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση; Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα από τον Ε. Βενιζέλο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε