Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Σαχινίδης: Έρχονται 5 δισ. από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Σαχινίδης: Έρχονται 5 δισ. από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.08.2010 | 15:17
Πρώτη δημοσίευση: 14.08.2010 | 15:08

Η Ελλάδα θα πιάσει φέτος τους στόχους του Μνημονίου χωρίς να χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα, τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Ο κ. Σαχινίδης εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το ύψος των προστίμων από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ θα αγγίξει τα 5 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν το βάρος που τους αναλογεί οι "έχοντες", τονίζει και προσθέτει ότι "το 2012 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα επιστρέψει στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης", χάρη και στα διαρθρωτικά μέτρα που προωθούνται."Ο στόχος είναι να πετύχουμε στις πολιτικές μας, ώστε να βγούμε με ασφάλεια ξανά στις αγορές. Μόλις το διασφαλίσουμε, τότε ναι θα βγούμε ακόμη και το 2011", υπογραμμίζει.

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σημειώνει, είναι η ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η απελεθέρωση των επαγγελμάτων.Αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση με βεβαιότητα για την πορεία της απασχόλησης, προσθέτοντας ότι μόλις περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και η αύξηση στην απασχόληση.

Οπως τονίζει, με την ανάκαμψη της οικονομίας οι εργαζόμενοι θα δουν να αποκαθίστανται οι απώλειες που υπέστησαν, ωστόσο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στο εθνικό εισόδημα και την παραγωγικότητα.

"Σε επίπεδο εξαμήνου - λέει ο κ. Σαχινίδης- εξακολουθούμε να είμαστε εντός του στόχου που έχουμε θέσει για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% του ΑΕΠ για το 2010. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μείωση του ελλείμματος είναι 39,7% έναντι στόχου 39,5%. Υπάρχει βεβαίως μια πτώση του ρυθμού συγκράτησης του ελλείμματος εξαιτίας της υστέρησης των εσόδων. Αυτό όμως οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους.

Σχετίζεται με το γεγονός ότι φέτος τον Ιούλιο έχουν εκκαθαριστεί περίπου 700.000 λιγότερες φορολογικές δηλώσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα πέρσι. Παράλληλα, δεν έχουμε εισπράξει το ΕΤΑΚ του 2009, ενώ δεν έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα μέτρα που πήραμε, όπως η αύξηση του ΦΠΑ".
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis
  2. Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά
  3. Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται
  4. Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9
  5. Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet
  6. Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πως θα υπολογίζονται – Αλαλούμ με τις τιμές Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πως θα υπολογίζονται – Αλαλούμ με τις τιμές
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook