Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σαχινίδης: Έρχονται 5 δισ. από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.08.2010 | 15:17
Πρώτη δημοσίευση: 14.08.2010 | 15:08

Η Ελλάδα θα πιάσει φέτος τους στόχους του Μνημονίου χωρίς να χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα, τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Ο κ. Σαχινίδης εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το ύψος των προστίμων από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ θα αγγίξει τα 5 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν το βάρος που τους αναλογεί οι "έχοντες", τονίζει και προσθέτει ότι "το 2012 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα επιστρέψει στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης", χάρη και στα διαρθρωτικά μέτρα που προωθούνται."Ο στόχος είναι να πετύχουμε στις πολιτικές μας, ώστε να βγούμε με ασφάλεια ξανά στις αγορές. Μόλις το διασφαλίσουμε, τότε ναι θα βγούμε ακόμη και το 2011", υπογραμμίζει.

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σημειώνει, είναι η ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η απελεθέρωση των επαγγελμάτων.Αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση με βεβαιότητα για την πορεία της απασχόλησης, προσθέτοντας ότι μόλις περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και η αύξηση στην απασχόληση.

Οπως τονίζει, με την ανάκαμψη της οικονομίας οι εργαζόμενοι θα δουν να αποκαθίστανται οι απώλειες που υπέστησαν, ωστόσο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στο εθνικό εισόδημα και την παραγωγικότητα.

"Σε επίπεδο εξαμήνου - λέει ο κ. Σαχινίδης- εξακολουθούμε να είμαστε εντός του στόχου που έχουμε θέσει για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% του ΑΕΠ για το 2010. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μείωση του ελλείμματος είναι 39,7% έναντι στόχου 39,5%. Υπάρχει βεβαίως μια πτώση του ρυθμού συγκράτησης του ελλείμματος εξαιτίας της υστέρησης των εσόδων. Αυτό όμως οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους.

Σχετίζεται με το γεγονός ότι φέτος τον Ιούλιο έχουν εκκαθαριστεί περίπου 700.000 λιγότερες φορολογικές δηλώσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα πέρσι. Παράλληλα, δεν έχουμε εισπράξει το ΕΤΑΚ του 2009, ενώ δεν έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα μέτρα που πήραμε, όπως η αύξηση του ΦΠΑ".
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία ενίσχυση 2017: Τι ισχύει για τους κωδικούς TAXIS-NET ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία ενίσχυση 2017: Τι ισχύει για τους κωδικούς TAXIS-NET
  2. TAXISnet: Μη διαθέσιμες υπηρεσίες μεταξύ 16.30 – 21.00 TAXISnet: Μη διαθέσιμες υπηρεσίες μεταξύ 16.30 – 21.00
  3. TAXISnet: Μη διαθέσιμες ορισμένες υπηρεσίες μέχρι τις 21.30 TAXISnet: Μη διαθέσιμες ορισμένες υπηρεσίες μέχρι τις 21.30
  4. Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο gsis.gr [pics] Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο gsis.gr [pics]
  5. Tέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων έως τις 9 Ιανουαρίου Tέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων έως τις 9 Ιανουαρίου
  6. Παράταση Τελών Κυκλοφορίας 2017: Στο gsis.gr έως 9 Ιανουαρίου Παράταση Τελών Κυκλοφορίας 2017: Στο gsis.gr έως 9 Ιανουαρίου
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook