Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σε τριπλό ταμπλό η έρευνα για το πόθεν έσχες του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη

Σε τριπλό ταμπλό η έρευνα για το πόθεν έσχες του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη

Σε τριπλό ταμπλό ερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την αρμοδία επιτροπή της Βουλής και από την Οικονομική Εισαγγελία θα ερευνηθεί η υπόθεση του “πόθεν έσχες” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας. 

Αφορμή για να αρχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης ήταν η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε προς διερεύνηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και διαχωρίστηκε σε τρία σκέλη.

Το πρώτο που αφορά το “πόθεν έσχες” του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεκριμένα το γεγονός πως δεν συμπεριέλαβε τα περιουσιακού στοιχεία της συζύγου στις δηλώσεις του διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή η οποία είναι και αρμόδια να ερευνήσει το ζήτημα. Το δεύτερο σκέλος που αφορά το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη το οποίο είναι υπόχρεη να υποβάλει λόγω του σύζυγος, πιθανότατα θα παραμείνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και θα κινηθεί ανάλογα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Για το τρίτο σκέλος, σχετικά με το κομμάτι της αναφοράς του κ.Βαξεβάνη για το σπίτι στο Παρίσι, τις εταιρίες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη, η δικογραφία διαβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με δήλωση της από τις 7 Φεβρουαρίου 2017 ανέφερε πως από το 2006 έως το 2014 βρίσκονταν σε διάσταση από τον σύζυγο της Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας την περίοδο εκείνη τραγική. Παράλληλα, ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ ακροατηρίω συζήτηση (ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε