Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν πρόκειται να χάσει κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, λίγες ώρες πριν βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ για να δουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το ραντεβού γίνεται μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και είναι προγραμματισμένο για τις 10:00.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και είπε πως το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις αυξάνεται από τα 45 στα 50 χρόνια, ενώ έκανε λόγο και για λελογισμένη μοριοδότηση καθώς δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κάποιος κλειστός, φωτογραφικός διαγωνισμός.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες βελτιώσεις στην τροπολογία μέχρι αυτή να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματά τους και εκτίμησε ότι όταν συμβεί αυτό τότε ο αριθμός των 2.500 κενών στην καθαριότητα ενδεχομένως να διπλασιαστεί.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αναθεωρήσουν τη στάση τους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ώστε να καταργηθεί η διάταξη από τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση» που παρέχει αυτή τη δυνατότητα στους δήμους.

Αποκάλεσε «σκληρή ιδεοληψία» τη θέση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για εκχώρηση σε ιδιώτες της καθαριότητας, ενώ χαρακτήρισε ως ατόπημα την ενέργεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να καλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε