Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σκουρολιάκος: Πρόσληψη καλλιτεχνικών διευθυντών με απολυτήριο γυμνασίου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προσλήψεις καλλιτεχνικών διευθυντών στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας χωρίς να είναι υποχρεωτικό να έχουν συγκεκριμένη κατάρτιση ζητά με βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος στο αθλητικό νομοσχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια.

Το μόνο προσόν που θέτει είναι να έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο (ΥΕ εκπαίδευσης) και να έχουν κύρος και να έχουν «ιδιαιτέρως διακριθεί στο χώρο του θεάτρου», ένα κριτήριο βέβαια που σηκώνει… πολύ νερό..

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, το κίνητρο του βουλευτή είναι να «θεσμοθετεηθεί μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα «ΔΗΠΕΘΕ». Καθώς έχει διαφανεί μέσα από την πρακτική ότι έως σήμερα λαμβανόταν συχνά από αυτά μέριμνα για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντικού προσωπικού με κριτήριο μεταξύ άλλων την ύπαρξη τίτλου πανεπιστημιακής, τεχνολογικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιρουμένης σε κάθε περίπτωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης το οποίο δε ταυτόχρονα ουδέποτε αποτυπώθηκε ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Προς διευκρίνηση αυτού του νομοθετικού κενού και δεδομένης της ιδιαιτερότητας στο χώρο της τέχνης όπου σημαντικότερο ρόλο έχει η καλλιτεχνική αξία προς απάντηση στη σύγχρονη ανάγκη για την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών με κριτήρια συνδεόμενα με τα ουσιαστικά και όχι τα τυπικά προσόντα τους, ήτοι την αναγνωρισμένη προσφορά, τη διάκριση, την κατάρτιση και την εμπειρία τους στο χώρο της τέχνης και ιδιαιτέρως του θεάτρου, προτείνεται η πρόβλεψη οι συγκεκριμένοι να δύνανται να προσλαμβάνονται ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ταυτόχρονα δε και ευλόγως, οι προσλήψεις καλλιτεχνικών διευθυντών που τυχόν έλαβαν χώρα πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται νόμιμες».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε