Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σταϊκούρας: Μειώθηκαν τα έξοδα των Ανεξάρτητων Αρχών

Σταϊκούρας: Μειώθηκαν τα έξοδα των Ανεξάρτητων Αρχών

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μειώθηκαν κατά 40% τα μισθώματα των κτιρίων και κατα 50% οι μισθοί των προέδρων τους.

Κατά 189.000 ευρώ (ποσοστό 40%) μειώθηκαν τα μισθώματα των κτιρίων που στεγάζουν τις Ανεξάρτητες Αρχές κι έτσι το Δημόσιο πληρώνει 297.000 ευρώ, από 486.000 που κατέβαλε το 2011, σύμφωνα με όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με το θέμα που έθεσε σε επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Συμπλήρωσε πως μειώσεις υπήρξαν και στις αποδοχές των προέδρων και των αντιπροέδρων, οι οποίες κλιμακώνονται από 10% έως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Η κ. Πιπιλή, πάντως, ζήτησε να μετεγκατασταθούν οι Αρχές σε εγκαταλειμμένα κτίρια του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ώστε και το κόστος να μειωθεί και να αποκτήσει ζωή το κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα εξετασθεί αυτή η προοπτική, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς βέβαια η οποιαδήποτε αλλαγή να επηρεάσει το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών.

Διαβάστε
Πληρώνουμε 6,8 εκ. Ευρώ μηνιαίως για νοίκια του δημοσίου!

Οι γυναίκες δουλεύουν 59 ώρες παραπάνω από τους άντρες για τον ίδιο μισθό
Νέες μειώσεις έως 200 ευρώ στη μισθοδοσία, για την οποία… τελείωσε το χαρτί!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε