Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου

Στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.04.2012 | 22:34
Πρώτη δημοσίευση: 02.04.2012 | 22:21

Στη συνεδρίαση, που θα γίνει την Τετάρτη, στο κτίριο του ΟΗΕ, θα πάρουν μέρος αρχηγοί κρατών και κομμάτων που μετέχουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στελέχη διεθνών οργανισμών και επιφανείς οικονομολόγοι.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει την Τρίτη ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της «Επιτροπής Στίγκλιτς» που έχει συστήσει εδώ και λίγα χρόνια η Διεθνής για τη διεθνή οικονομία.

Αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

Την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε στρογγυλό τραπέζι για την παγκόσμια οικονομία που διοργανώνει το γνωστό «think tank new America» και θα μετέχουν εκπρόσωποι του οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Η έδρα της «new America» βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψεις στις ΗΠΑ σε ότι αφορά στην ανάλυση των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων και των σύγχρονων προκλήσεων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο