Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο φάκελος κατά Μαρκογιαννάκη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο φάκελος κατά Μαρκογιαννάκη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.03.2011 | 21:43
Πρώτη δημοσίευση: 28.03.2011 | 21:43

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που αφορά στην υπόθεση ενοικίασης υπερτιμολογημένων πυροσβεστικών ελικοπτέρων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρ.Μαρκογιαννάκη

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κατσιρώδη, ύστερα από την προκαταρκτική εξέταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, η δικογραφία σχηματίσθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί μη χρηστής διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας στο πλαίσιο σύναψης των συμβάσεων μίσθωσης των ελικοπτέρων SIKORSKY-64E μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Πυροσβεστικού Σώματος αφενός και της εταιρείας I.C.S.S. AE αφετέρου, κατά του υφυπουργού και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Στο έγγραφο του αντεισαγγελέα κ. Κατσιρώδη σημειώνεται ακόμη ότι διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών αντίγραφα υπομνημάτων του πρώην υπουργού, με τα οποία καταγγέλλει τους ήδη υπουργούς Χρήστο Παπουτσή, Σπύρο Βούγια και Μανώλη Όθωνα.

Από πλευράς κοινοβουλευτικής διαδικασίας είτε με τις υπογραφές εξήντα βουλευτών προκειμένου για Εξεταστική Επιτροπή, είτε τριάντα βουλευτών για Προκαταρκτική Επιτροπή μπορεί να κατατεθεί αντίστοιχη πρόταση περαιτέρω διερεύνησης.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο