Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην Εξεταστική για ομόλογα κατέθεσε ο Αβράαμ Σαββίδης

Με την κατάθεση του πρώην στελέχους της JP Morgan Αβραάμ Σαββίδη συνέχισε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από την κατάθεση του κ.Σαββίδη αποδεικνύεται ότι «ΝΑΜ, JP Morgan και ελληνικό δημόσιο διαπραγματεύτηκαν από κοινού όχι μόνο την μορφή του δομημένου ομολόγου, ώστε να μην είναι Schuldshein και μπορεί να καταλήξει υπερτιμολογημένο στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την τιμή πρώτης πώλησης του στο 92,95%. Ταυτόχρονα, Κουρής και Αδαμόπουλος ήταν σε συνεχή επαφή».

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαββίδης είπε μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο δομημένο ομόλογο σχεδιάστηκε κατόπιν αιτήματος της North Asset Management προς την JP Morgan.

Επιβεβαίωσε, επίσης, την «πολύ καλή φιλική ή και επαγγελματική σχέση του προϊσταμένου του κ.Αδαμόπουλο με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Κουρή ο οποίος όποτε συναντούσε προσκόμματα η JP Morgan συνέβαλε στην προσπάθεια να βρεθεί λύση».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ακόμα ότι ο κ.Σαββίδης ανέφερε ότι όταν ο ΟΔΔΗΧ αρνήθηκε την έκδοση του συγκεκριμένου ομολόγου έγινε από κοινού προσπάθεια των κ.κ. Αδαμόπουλου και Κουρή να μεταπειστεί και όταν δεν κατέστει δυνατό, η JP Morgan στράφηκε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Τέλος, υποστήριξαν ότι το πρώην στέλεχος της JP Morgan ανέφερε πως «η απόφαση μετατροπής του Schuldshein σε δομημένο ομόλογο ελήφθη κατόπιν αιτήματος της North Asset Management με το αιτιολογικό ότι το Schuldshein «ενέχει κάποιους περιορισμούς στη μεταπώληση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε