Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Στο Μαξίμου ο τούρκος πρέσβης – Επιστολή Νταβούτογλου σε Τσίπρα

Στο Μαξίμου ο τούρκος πρέσβης – Επιστολή Νταβούτογλου σε Τσίπρα

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε σήμερα ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, μεταφέροντας μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίωση,  δέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Κερίμ Ουράς, προκειμένου, ο τελευταίος, να του επιδώσει επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η ίδια επιστολή εστάλη σε πολλές ευρωπαϊκες πρωτεύουσες προκειμένου η Τουρκία να ζητήσει την στήριξη των ευρωπαίων ηγετών στους δύσκολους καιρούς που περνάει. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι τεταμένες και ο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος επι πρωθυπουργίας του είχε παρουσιάσει ένα πιο ευρωπαϊκό προφίλ της Τουρκίας “βάζει πλάτη” στον Ερντογάν και επιχειρεί με την επιστολή αυτή να ξαναβάλει την Τουρκία στο ευρωπαϊκό κάδρο.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει εντολή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να επιδοθούν οι επιστολές από τους κάτά τόπους πρέσβεις στους ευρωπαίους ηγέτες.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε