Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Στουρνάρας κατά πάντων! “Στόλισε” και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία

Στουρνάρας κατά πάντων! “Στόλισε” και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο… είχε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας τους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στις απαντήσεις που τους έδινε στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν στο πλαίσιο της συζήτησης της Νομισματικής Εκθέσεως της ΤτΕ.

Ο διοικητής της ΤτΕ ερωτηθείς εάν μετα το Βrexit έχει εκπονηθεί από τη ΤτΕ κάποιο σχέδιο Β για κατάρρευση της ευρωζώνης, για την ΤτΕ το εθνικό μας σχέδιο πάντα ήταν και είναι το ευρώ. Το Brexit, είπε εάν κάποιους βλάψει αυτούς θα είναι τους ίδιους τους Βρετανούς και την Αγγλία. Επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από μόνο του δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα αλλά το κοινοβούλιο της Μ. Βρετανίας είναι αυτό που θα αποφασίσει και εάν ποτέ το αποφασίσει… να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Είπε πως η ΕΕ έχει κάνει συνολικά κάποιες εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στην ΕΕ της βρετανικής εξόδου και σε βάθος 2ετίας είναι μικρές, και από τις πρώτες εκτιμήσεις μικρότερης τάξεως επιπτώσεις από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη θα έχει στην ελληνική αγορά. Επεσήμανε μάλιστα, ότι εμείς θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το Brexit και να προσχωρήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε αποφασίσει, να κλείσουμε γρήγορα τις αξιολογήσεις και να πάρουμε ταχύτερα την δεύτερη δόση του δανείου κάτω από αυτές τις εξελίξεις.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας αρνήθηκε ως κακή εξέλιξη – όπως έχει υποστηρίξει η ΝΔ- τον αφελληνισμό των τραπεζών από στελέχη διοικητικών συμβουλίων λέγοντας ως το νόμο που πρόσφατα ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο οι τράπεζες μπορούν να αποκτήσουν καλύτερα στελέχη. Επίσης, τάχθηκε θετικά και στην έλευση ξένων Funds για την διαχείριση τραπεζικών δανείων, λέγοντας πως με τον ελληνικό νόμο θα λειτουργούν, θα φέρουν χρήματα στην χώρα, την τεχνογνωσία τους, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και σε κάθε περίπτωση ο συνεργάσιμος δανειολήπτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αρκεί να είναι συνεργάσιμος…

Ο διοικητής της ΤτΕ επέμεινε ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης κόστισε περί τα 86 δις ευρώ στην χώρα, παρ΄όλο που δεν άρεσε σε πολλούς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι ευτυχώς πάντως η κυβέρνηση το κατάλαβε, και έκανε στροφή μετά το καλοκαίρι και έκλεισε την διαπραγμάτευση. Τώρα σημείωσε αυτό αλλαξε και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έχουμε το 2017 και 2018 μπορούμε να πετύχουμε του στόχους του πλεονάσματος.

Ερωτηθείς για τις επενδύσεις από την Κίνα, σημείωσε πως είναι πολύ θετική εξέλιξη ότι η χώρα αυτή μας έχει επιλέξει να επενδύσει και θα πρέπει να υπάρξουν γρήγορα και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία. Μετέφερε ότι το κλίμα στην ΕκΤ είναι πού πολύ θετικό για τη μείωση του χρέους αρκεί και εμείς να μην αργήσουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις που είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αποκρατικοποιήσεις με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που έχουμε δεσμευτεί.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς μέχει και για την απλή αναλογική, είπε πως το πρώτο που έχει ανάγκη η χώρα είναι από κυβερνησιμότητα και αυτό το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να επίδειξη οριμότητα και να το κατανοήσει Πάνω από τα εκλογικά συστήματα είναι η κυβερνητισμότητα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε