Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στροφή 180 μοιρών και από τον Κουτσενρόιτερ για το σκάνδαλο Siemens

Ερμητικά κλειστό κράτησε το στόμα του ο δεύτερος διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens, Μ. Κουτσενόιτερ, καταθέτοντας στο κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής, στο Μόναχο.

Σύμφωνα με βουλευτές – μέλη της Επιτροπής ο κ. Κουτσενρόιτερ κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον έτερο διαχειριστή, Ρ. Σίκατσεκ, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει τίποτα για μίζες στην Ελλάδα προς πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

Η κατάθεση Κουτσενρόιτερ στην Εξεταστική, όπως δήλωναν οι βουλευτές, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε πει ενώπιον της Δικαιοσύνης (στους ανακριτές κ.κ. Ζαγοριανό και Αθανασίου), όπου είχε παραδεχτεί ροή πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα, ενώ φέρεται να είχε καταθέσει πως ο πρώην ισχυρός άντρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος πριν από τις εκλογές του 2004 του είχε ζητήσει τρεις φορές χρήματα για παράνομες πληρωμές – μίζες.

Η στάση του κ. Κουτσενρόιτερ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κλιμακίου της Εξεταστικής που μετέβη στην εισαγγελία του Μονάχου για να λάβει την κατάθεση του.

Οι βουλευτές Κώστας Τζαβάρας (Ν.Δ.) και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) μίλησαν ευθέως για «παιχνίδι της Siemens με την τοπική δικαιοσύνη», προκειμένου να μην έχει αποτέλεσμα η έρευνα, ενώ να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, είχε κάνει λόγο για «ομερτά» και «μαφία συγκάλυψης», με αφορμή το γεγονός ότι ο έτερος διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων Ρ. Σίκατσεκ ανασκεύασε – με συμπληρωματικό έγγραφο στην Εισαγγελεία του Μονάχου – την κατάθεση του, υποστηρίζοντας πως… τελικά δεν γνωρίζει τίποτα για μίζες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε