Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σχέδιο “ασπίδα” για ελληνικά νησιά που θέλει η Τουρκία!

Σχέδιο “ασπίδα” για ελληνικά νησιά που θέλει η Τουρκία!

– Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
– Σχέδιο “ασπίδα” για τα ελληνικά “κόκκινα” νησιά – Ποια είναι αυτά
– Πως θα αντιδράσει το ΓΕΕΘΑ σε “επίθεση” της Τουρκίας
– Τι απαντάει ο Καμμένος στον Τσαβούσογλου για τα “ρατσιστής” και “κακομαθημένος”

Και ενώ η Τουρκία συνεχίζει την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, το ΓΕΕΘΑ κρατάει χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, το φως της δημοσιότητας είδε το σχέδιο “ασπίδα” του υπουργείου Άμυνας για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, ενώ ο Πάνος Καμμένος απάντησε για πρώτη φορά στους χαρακτηρισμούς “κακομαθημένος” και “ρατσιστής” του Τσαβούσογλου για τον ίδιο

Οι στρατιωτικοί στο ελληνικό Πεντάγωνο φοβούνται πέντε “κομβικά” σημεία. Εκεί νομίζουν ότι θα “χτυπήσουν” οι Τούρκοι, όπως αποκαλύπτεί η εφημερίδα Real News!

Πρώτο σημείο δεν είναι άλλο από τα Ίμια… Πρόκειται ίσως για το πιο πολυσυζητημένο σενάριο μιας και οι Τούρκοι φροντίζουν να “παίζουν” το παιχνίδι τους εκεί γύρω. Αρκεί να καρφωθεί μία τουρκική σημαία στις βραχονησίδες για να γίνει πρώτο θέμα στην γειτονική χώρα και να ξεκίνησει ο Ερντογάν να περηφανεύεται για το “σπουδαίο” αυτό κατόρθωμα. Το ΓΕΕΘΑ, ωστόσο, είναι απόλυτα προετοιμασμένο ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Το δεύτερο σημείο που οι Έλληνες στριατιωτικοί παρακολουθούν είναι το νησάκι Ζουράφα. Πρόκειται για ένα σχεδόν “αόρατο” νησί, το οποίο οι Τούρκοι χρησιμοποιούν για να δημιουργούν επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλησιάζυν για να δημιουργούν εντάσεις “ψαράδες” απο την Τουρκία, οι οποίοι φαίνεται πως πάνε να βγάλουν άλλου είδους “ψαριά”.

Το τρίτο είναι η Παναγιά – Φαρμακονήσι. Και αυτό γιατί οι Τούρκοι το “αγαπούν” λίγο παραπάνω, μιας και σχεδόν σε καθημερινή βάση σημειώνονται υπερπτήσεις στο σημείο. Για αυτό το λόγο αποτελεί κόκκινο “στίγμα” για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Το Καστελόριζο είναι επίσης ένα νησί το οποίο έχουν βάλει στο μάτι… τόσο οι Έλληνες όσο και οι Τούρκοι αξιωματικοί. Και αυτό γιατί και σύμφωνα με έγγραφα της CIA που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Τούρκοι φλετρτάρουν ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο νησί το οποίο, σύμφωνα με τον Νταβούσογλου ανήκει κάπου στη… Μεσόγειο!

Το πιο εφιαλτικό σενάριο για χτύπημα των Τούρκων, ωστόσο, είναι το ατύχημα. Εκφράζονται φόβοι από έμπειρους στρατιωτικούς πως άν κάτι δεν πάει καλά στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και συμβεί κάποιο ατύχημα, η ένταση που θα προκύψει θα είναι… πολύ ισχυρή για να ελεγχθεί.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνει ότι “Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, έχουν υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση και παράλληλα να προσφέρουν κοινωνικό έργο”.

“Η Τουρκία υπέστη τεράστια διπλωματική ήττα και αυτό έγινε γιατί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νηφαλιότητα εκφράσαμε τις απόψεις μας. Βεβαίως και θέλουμε την Ευρώπη να είναι πιο κοντά μας και ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Θέλουμε να μας ενισχύσουν και οικονομικά γι’ αυτό, δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει όλο το βάρος της μετανάστευσης και βεβαίως χρειάζεται την βοήθειά τους να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι δυνατόν να ζητείται ο υπουργός Άμυνας να κάνει εξοπλιστικά άνω του 2% του ΑΕΠ και οι υπουργοί Οικονομικών να μας λένε ότι πρέπει να περικόψουμε τις δαπάνες” αναφέρει, σχολιάζοντας την κρίση Τουρκίας – Ολλανδίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους χαρακτηρισμούς του Τσαβούσογλου για εκείνον αλλά και στην περιβόητη φράση”αν ανέβει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στα Ίμια, να δούμε πως θα φύγει”, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είναι της απόψεως της κυβέρνησης Σημίτη, όπου ο κ. Πάγκαλος σαν λύση στην τουρκική επιθετικότητα πρότεινε να αφήνουμε τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας. “Τις σημαίες τις υπερασπίζονται οι πολίτες και οι Ένοπλες Δυνάμεις”.

Με πληροφορίες Real News και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε