Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Συμπαραστάτης” του δικομματισμού ο κ. Χριστοφοράκος!

Αν μη τι άλλο οι Έλληνες πρωθυπουργοί υπήρξαν ευγενικοί και αναγνώριζαν τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν… τρίτοι.

Ο Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από του βήματος της Βουλής τις ΗΠΑ για την “βοήθεια” τους στην κρίση των Ιμίων.
Τώρα, η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” μας πληροφορεί ότι με επιστολή του ο Κώστας Καραμανλής είχε ευχαριστήσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τη συμβολή του στην εκλογική νίκη του 2004.
Το γεγονός θα προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία η οποία προσπαθεί να ανακτήσει τη συνοχή της μετά την ήττα και τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Ωστόσο το ζήτημα ξεπερνά κατά πολύ τα του οίκου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εχει να κάνει με το δικομματικό σύστημα εναλλαγής στην εξουσία που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση.
Μέχρι τώρα ξέραμε για το ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε πάρει ο κ. Τσουκάτος από τη Siemens και όπως δήλωσε ο ίδιος κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Για τη Νέα Δημοκρατία ξέραμε ότι οι απόγονοι του κ. Μητσοτάκη (Ντόρα και Κυριάκος) είχαν επωφεληθεί με κάποιες ηλεκτρικές συσκευές, Ξέραμε ακόμα όσα υποστήριζαν οι συνήγοροι του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Οτι και τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν ευεργετηθεί οικονομικά από την Siemens. Τώρα, έρχεται το δημοσίευμα της “Κυριακάτικης” για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι η συμβολή του Μιχάλη Χριστοφοράκου το 2004 στη Νέα Δημοκρατία, ήταν… σοφές συμβουλές για την εκλογική τακτική.
Η πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα την διαφάνεια ήταν – δυστυχώς – το δέντρο που κρύβει το δάσος. Γιατί το μέγα πρόβλημα δεν είναι η διαφάνεια. Είναι η διαπλοκή. Γι’ αυτήν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν βρήκαν να πουν κουβέντα. Το σκάνδαλο Siemens είναι μια τρανταχτή απόδειξη διαπλοκής. Το άρον – άρον κλείσιμο της υπόθεσης από την πλευρά κυρίως της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τώρα φωτίζεται διαφορετικά. Οι τραγικές ολιγωρίες της ελληνικής δικαιοσύνης που επέτρεψαν στον κ. Χριστοφοράκο να διαφύγει στην Γερμανία και να αποφύγει στη συνέχεια την έκδοση στην Ελλάδα, μετατρέπονται έστω ετεροχρονισμένα σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Τώρα θα χρειαστεί να ξαναξεσκονίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τα ταμεία τους για να βρουν το φως το αληθινό. Να βρουν δηλαδή πόσα λεφτά πήρε το καθένα τους από τη Siemens. Σε ότι δεν αφορά τα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας, ο διευθυντής του κόμματος κ. Δασκαλάκης θα πρέπει να καλέσει τον κ. Καραμανλή. Αφού – όπως φαίνεται – ξέρει ότι το κόμμα του τα πήρε, θα ξέρει και πόσα ήταν και τι απέγιναν.
ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συμφωνούν σε γενικές για το μίγμα της οικονομικής πολιτικής προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Συμφώνησαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μήπως γίνεται να συμφωνήσουν και για την καταπολέμηση της διαπλοκής της πολιτικής εξουσίας με τα οικονομικά συμφέροντα; Για να μην χάσουν το όποιο υπόλοιπο αξιοπιστίας έχουν απέναντι στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, ας ανοίξουν τώρα τη ντουλάπα. Θα “βρωμίσει” ο τόπος αλλά εδώ που φτάσαμε δεν πρέπει να γίνει διαφορετικά. Πέραν τούτου είναι ευθύνη και υποχρέωση των ενεργών πολιτών να πιέσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Λίγες μέρες πριν αρχίσει τις εργασίες της η νέα εξεταστική επιτροπή για τη Siemens θα έχει ενδιαφέρον να κληθεί ο Κώστας Καραμανλής για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πως ακριβώς του «συμπαραστάθηκε» ο κ. Χριστοφοράκος όπως υποστήριξαν “κύκλοι” του μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας”…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε